Mersin'de geçekleştirilen 3 ayrı operasyonda yasal olmayan yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan Suriye uyruklu 214 kişi yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kişi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Karaduvar Balıkçı Barınağında yabancı uyruklu şahısların yasal olmayan yollarla yurtdışına çıkarılacağı bilgilerinin alınması üzerine harekete geçen ekipler, bir tekneyi kıyıdan 10 metre kadar açıkta ve üzerinde çok sayıda şahıs ile seyir halinde gördü. Kıyıya çekilen teknedeki kontrollerde, kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu Suriye uyruklu 57 kişi ile tekne kaptanı yakalandı.

Termik yolunda seyreden kapalı kasa bir araçta yapılan kontrollerde ise kadın ve çocuklarında aralarında bulunduğu 38 Suriye uyruklu kaçak ile araç sürücüsü olduğu tespit edilen bir kişi yakalandı. D-400 karayolu üzeri Karacailyas kavşağı civarında 2 kamyonda yapılan aramalarda ise Suriye uyruklu kadın ve çocuklardan oluşan 119 kaçak ile aracın sürücüleri olduğu tespit edilen 2 şüpheli yakalandı. Yakalanan Suriye uyruklu 214 kaçak ifadeleri alındıktan sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilirken, tekne kaptanı ile 3 sürücü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.