Mersin'de dün bir avukatın hayatını kaybettiği grip enfeksiyonundan sonra bugün de 56 yaşındaki Eşme Demir isimli kadının ardından Anamur'dan Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen 32 yaşındaki Yaşar Küçükalıç hayatını kaybetti. Grip vakalarından ölümlerin artması Anamur ve Bozyazı ilçelerinde paniğine sebep oldu. Küçükalıç'ın dayısı Mustafa Taşkın, kendilerine verilen belgede H1N1 ve soru işareti gördüğünü iddia etti.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Eşme Demir isimli 56 yaşındaki 3 çocuk annesi kadının gribal enfeksiyon nedeniyle sevk edildiği Mersin Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmesinin ardından Anamur ilçesinden cuma günü sevk edilen ve yine Mersin Devlet Hastanesi enfeksiyon bölümünde tedavi gören 1 çocuk babası Yaşar Küçükalıç da hayatını kaybetti. Yaşar Küçükalıç'ın cenazesi Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak toprağa verilmek üzere Anamur ilçesine götürüldü. Küçükalıç'ın Anamur'daki bir temizlik şirketinde muhasebecilik yaptığı öğrenildi. Anamur ilçesinde önceki gün ise Avukat Hüsnü Uysal gribal enfeksiyon sonrası hayatını kaybetmişti. Gribal enfeksiyondan ölümler Anamur ve Bozyazı ilçesinde tedirginliğe neden oldu. Küçükalıç'ın dayısı Mustafa Taşkın morg önünde yaptığı açıklamada yeğenini 3-4 gün önce grip vakası nedeniyle Anamur Devlet Hastanesi'nden getirdiklerini söyledi. Yeğenine orada bir şey yapılmadan Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini iddia eden Taşkın "Buraya geldik. Şimdi bize 4. günde cenazesini verirken 'bunu biz kapatıyoruz orada cenazeyi defnederken kimse temas etmesin' dediler. Bizi ağır grip diye gönderdiler şimdi cenazeyi verirken bize tembih ediyorlar buna kimse müdahale etmeyecek. Cenazeyi defneden bunun önlemini alacak. Ben buradan yetkililere sesleniyorum burada tehlikeli bir şey yoksa bizden bir şey mi saklanıyor. Niye bu şekilde defnedin deniliyor. Artık yeter." şeklinde konuştu.
Anamur'da bunun onuncu vaka olduğunu öne süren Taşkın "Evvelki gün bir avukat 31 yaşında. Gece genç bir kadın. Bugün 32 yaşında yeni evli bir kişi. Ben buradan Mersin Valisine Anamur Kaymakamına sesleniyorum. Bu insanlar neden bu hale geliyor. Lütfen buna bir el atsınlar" diye konuştu.

"ANAMUR'DAN VERİLEN KAĞIDIN ÜZERİNDE H1N1 YAZIYORDU"

Kendisine Anamur'dan üzerinde H1N1 ve sonunda soru işareti olan bir belge verildiğini iddia eden Taşkın şöyle devam etti: "Şimdi ise burada başka bir şey söylemiyorlar. Artık yeter bu insanlar ne yapacak? Sağlık Bakanlığı mı devreye girecek. Mersin Valisi mi devreye girecek. En duyarlı insan Anamur Belediye Başkanı çıktı ne Kaymakam ne Vali hiç kimse.. Yeter bu insanlar genç genç."

ÖLÜM NEDENLERİ KESİN TETKİK SONUCU BELLİ OLACAK

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, önceki gün Anamur'da hayatını kaybeden Avukat Hüsnü Uysal ile Yaşar Küçükalıç'ın akut pnomoni teşhisi konulduğu ifade edilerek numune sonuçlarının Ankara'da Hıfzıssıhha merkezine gönderildiğini, orada yapılan kesin tahlil ve tetkiklerin neticesi sonrası ölümlerin H1N1 virüsünden mi yoksa normal bir gribal enfeksiyondan mı kaynaklandığının ortaya çıkacağını ifade etti.