Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın Toroslar Güneykent Mahallesi’nde yaptıracağı cemevinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz törende yaptığı konuşmada böyle hayırlı bir hizmetin başlangıcına şahadet etmekten onur duyduğunu belirtti. Bu ülkede birlik ve beraberlik için ne gerekiyorsa yapmaya ve ülkenin birliği bütünlüğü için harç olmaya, çimento olmaya geçmişten bu yana talip olduklarını ifade eden Kocamaz, "Bu gün de bu gayretin içerisindeyiz. Ülkemizin çerisinde bulunduğu durumu şöyle bir göz önüne getirdiğimizde, özellikle de son bir aydır şehit haberleriyle ülkemizin çalkalandığı, anaların gözyaşlarının yeniden dökülmeye başladığı, ocakların yeniden ateşlendiği bir dönemde böyle bir etkinliği başlatmak ülkemizin birliği ve bu ülkede yaşayan insanların barış ve kardeşliği açısından önem arz ediyor. Ben buradan şehitlerimize rahmet diliyor, ailelerine sabırlar temenni ediyor, gazilerimize de Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

"Aramıza nifak tohumları ekerek bin yıllık kardeşliğimize halel getirmek isteyen her kim olursa olsun bizi karşısında bulacaktır" diyen Kocamaz, "Bizler Yüce Pir’in belirttiği gibi bir olmak mecburiyetindeyiz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin ortak vatanı Türkiye, Bayrağı Ay Yıldızlı Şanlı Al Bayrak, devletinin adı da Türkiye Cumhuriyeti’dir. Türkiye’de yaşayan tüm insanların ortak adı da Türk milletidir. Buradan herhangi ırkçı bir ayrım çıkarılmamalıdır. Bu şartlar altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak isteyen herkes başımızın tacıdır. Bu minvalde herkesin eline, beline, diline sahip olması gerekiyor. Bizi bölmek, parçalamak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, cemevinin protokolde yüzde ellisini Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi’nden de ilk etapta 1,5 milyon lira gibi bir ödenek buraya ayrıldı. Ama biz başladığımız hiçbir işi yarı yolda bırakmadık. Elbette bu çorbada herkesin tuzu olması lazım. Bu işin yarı yolda kalmayacağını, katkı koyan herkesin bu işte bir onur bir şeref payı olacağını da belirtmek istiyorum. Atacağımız temelin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Türkiye’nin en büyük ulularından birisi olan Hacı Bektaş-ı Veli adına Mersin’de büyük bir eser yapmaya çalıştıklarını söyledi. Emeği geçenlere teşekkür eden Geçmez, "Bu bina Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı’nın binası değildir. Benim Kabe’m insandır diyen, önce insan diyen herkesin binası olmaya adaydır. Bu kültür merkezi ve cemevi Mersin’e hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Kazım Yalçın ise projenin toplamının 6 bin 610 metrekareden oluştuğunu söyledi. En üst katın cemevi olacağını anlatan Yalçın iki tane çok amaçlı salon, cenaze merasimi ve cenaze yıkama bölümleri ile sosyal ve kültürel alanda çalışma yapılabilecek bölümler olacağını kaydetti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da bölgelerine böyle güzel bir ibadethanenin yapılmasının kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği temel atma töreninde, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, beyaz güvercin uçurdu. Semah gösterinin de ardından cemevinin temeli atıldı.

Temel atma törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz, Baki Şimşek, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanı Kazım Yalçın, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen alevi derneği temsilcileri katıldı.