Mersin'de Aktif Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaparak Yalova Valisinin görevden alınmasını istedi.

Eğitimciler, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun hakaret ederek sınıftan çıkardığı ve kendisi için düzenlenen öğretmene saygı yürüyüşünde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren matematik öğretmeni Halil Serkan Öz için Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı.

Türk Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı, "Yalova valisi Selim Cebiroğlu sen çok yaşa, bu dünya sana da kalmaz. Bu hakaretinle öğretmenimizin hayatını sonlandırdın. Galiba baban sana vali olamazsın dememiş ve de sen vali olmuşsun." ifadesini kullandı.

Kamu çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının giderek arttığını ifade eden Akıncı, bunun son örneğine Yalova’da şahit olduklarını söyledi. Vali Selim Cebiroğlu’nun, Termal Fen Lisesi’ni ziyaretinde meslektaşları Halil Serkan Öz’e karşı sergilemiş olduğu çirkin tutumun öğretmenin hayatına mal olan süreci başlattığını vurgulayan Akıncı, "Vali, sendikasının aldığı serbest kıyafet eylemi çerçevesinde hareket eden öğretmenimizi, öğrencilerin ve meslektaşlarının huzurunda hakaretlerde bulunarak rencide etmiş. Geçen bir hafta içerisinde bu seviyesizliği hazmedemeyen meslektaşımızın kalp kriziyle sonuçlanan rahatsızlığına neden olmuştur." diye konuştu.

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar da Vali Cebiroğlu'nun görevden alınmasını istedi