Mersin'de yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili gerçekleştirilen algı operasyonunun ikinci dalgasında 5 emniyet mensubunun tutuklandığı, aralarında gazeteciler, işadamları ve eğitimcilerinde bulunduğu 66 kişinin tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşmasında mahkeme başkanı yarına kadar ara verdi.

1 Haziran'da Mersin'de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 66 kişiden 5 kişi tutuklanmış, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması saat 10.00'da başladı. Bugünkü duruşmada savunmaları alınacak olan ve halen tutuklu bulunan Mersin KOM eski Şube Müdürü Suat Dağlı, yardımcısı Erdem Kanmaz ile birlikte komiser Hüseyin Avcı ile polis memurları Ahmet Şanverdi ve Bekir Kaymakçı ile sanık ve müşteki avukatları ile aileleri ve tutuksuz yargılanan bazı sanıklar hazır bulundu.

Yaklaşık 430 sayfalık iddianamenin okunduğu ilk duruşmada tutuklu sanıklar Mersin KOM eski Şube Müdürü Suat Dağlı ile birlikte komiser Hüseyin Avcı, polis memurları Ahmet Şanverdi ve Bekir Kaymakçı savunma yaptı. Saat 20.00'a kadar süren davada Mahkeme Başkanı ara vererek, Emniyet Amiri Erdem Kanmaz'ın ifadesinin yarın alınmasına karar verdi.