Mersin'de yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen operasyon sonrasında 7 ilde düzenlenen ikinci dalga operasyonunda Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı iken emekli olan Ertuğrul Ş. ve çok sayıda emniyet mensubu ile aralarında sivillerinde bulunduğu 50 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Mersin İstihbarat Şube Müdürü iken ihraç edilen Saadet Partisi Mersin 2. sıra milletvekili adayı olan Ali İhsan Kaya'nın yerinde bulunamadığı öğrenildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan yasadışı dinlemelere yönelik olduğu iddia edilen soruşturma kapsamında, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde haklarında gözaltı kararı bulunan emniyet mensupları ile sivillerin evlerine sabah saatlerinde operasyon yaptı.

Mersin, Ankara, Mardin, Bingöl, Denizli, Hakkari ve Samsun'unda aralarında bulunduğu 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı iken emekli olan Ertuğrul Ş. ile Mersin KOM'da görevli emniyet mensupları, daha önce İstihbarat Şube'de çalışırken ihraç edilen görevliler ile bazı sivillerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Adreslerinde bulunamayan bazı sivillerin ise kendilerinin emniyete giderek teslim olduğu ifade edildi. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrolü için Mersin Devlet ve Toros Devlet Hastanesi'ne getirildi. İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde çalışırken ihraç edilen ve daha önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Yavuz Efe, burada gazetecilerin 2. defa gözaltına alınmasına yönelik sorusuna karşılık, "2. de olur 3. de olur. Bir daha almazlar diye korkuyordum da çok şükür yine aldılar. Kısmetimizde varmış." diye cevap verdi.

İnternet sitesi sahibi Abdullah Bulca ise "Ben yerel gazeteciyim. Özellikle genetiği değiştirilmiş organizmalar (GDO) üzerine çok yazılar yazdım. Muhtemelen onunla ilgilidir." şeklinde konuştu.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.