Mersin'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından gerçekleştirilen Nevruz kutlaması coşkuyla gerçekleştirildi. Kutlamalarda vatandaşlar yanan Nevruz ateşi etrafında halaylar çekti, sanatçılar konser verdi.

Mersin'de HDP tarafından gerçekleştirilen Nevruz kutlamaları merkez Akdeniz ilçesindeki Tırmıl miting alanında yapıldı. Binlerce kişi kutlamalar için alana geldi. Vatandaşlar, arama noktasında polislerin üs araması sonrası alana alındı.
HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve tertip komitesinin Nevruz ateşini yakmasının ardından binlerce kişi halaylar çekip Nevruz'u kutladı. Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı mitingde PKK lehine sloganlar atıldı.

Ertuğrul Kürkçü buradaki konuşmasına, İmralı Cezaevinde hükümlü bulanan Abdullah Öcalan'a selam göndererek başladı. Vatandaşların Öcalan'a sevgi duymasından Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsız olduğunu öne süren Kürkçü, "Şimdi hep beraber anlıyoruz Tayyip Erdoğan'ın neden rahatsız olduğunu. Neden durmadan yola takoz koyduğunu. Kim olsa, hangi parti lideri olsa tutsak edilmiş bir öndere karşı duyulan sevgiyi kıskanır. Tayyip Erdoğan'a hak veriyoruz. Kıskanmakta haklısın. Kürt halk önderini. Kıskan... Bir zaman bu halk seni sevmişse artık bu sevgiyi senden esirgiyor. Kürt halkının sevgisi Sayın Abdullah Öcalan'adır. Onu selamlıyoruz." diye konuştu.

'TAYYİP ERDOGAN'IN BAŞKAN OLMASI TÜRKİYE'NİN IŞİD İLE ORTAK OLMASI DEMEKTİR'

Türkiye'yi yönetenler ve Türkiye'yi yönetmeye talip olan diğerlerinin kendilerinden korktuğunu iddia eden Kürkçü, "O yüzden önümüze barajlar diktiler. Bu barajları açtığımız takdirde Türkiye halklarına Tayyip Erdoğansız bir hayatı vaat ediyoruz. Bu hayatı mutlaka kuracağız. Tayyip Erdoğan'sız bir hayat, Türkiye ve gelecek bizim için hayati önemdedir. Çünkü Tayyip Erdogan'ın başkan olması, bu devletin başında kalması demek Türkiye'nin IŞİD ile ortak olması demektir. IŞİD'in ortakları IŞİD'in başarısı için dua edenler Kobani düşsün diye dua edenleri devletin başından uzaklaştıracağız. Türkiye eşittir özgürlük ve kardeşlik diyenler tarafından yönetilecektir." şeklinde konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kendileri için 'Tayyip Erdoğan ile anlaştılar' diye sözler sarf ettiğini anlatan Kürkçü şöyle devam etti: "CHP'nin başındaki adam Kemal Kılıçdaroğlu bize diyor ki Tayyip Erdoğan ile anlaştılar. Tayyip Erdoğan ile sen anlaştın. 12 yıldır Tayyip Erdoğan'ın istediği gibi bir muhalefet oldun. CHP'nin tabanındaki emekçileri Tayyip Erdoğan'a ezdirdin. Onların özgürlüğü için mücadele etmedin."