Mersin'de Özgecan Aslan Bilinçlenme, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılması için Özgecanlar Derneği kuruldu. Özgecan'ın ailesi tarafından kurulan derneğin amacı, şiddet uygulayan ve şiddete maruz kalan bireylerin bilinçlendirilmesi ve eğitilmesi olarak açıklandı. Derneğe bütün operatörlerden SMS ile 5 TL karşılığında yardım yapılabilecek.
Kurulan Özgecanlar Derneği ve SMS yardım kampanyası ile ilgili Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ve ailenin avukatı Sevim Küçük, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın toplantısı düzenledi.

Amca Yaşasın Aslan ağabeyi olan Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ın mesajını okudu. Avukat Sevim Küçük ise Özgecan'ın her canlının mutlu huzurlu sağlık bir yaşam hakkına sahip olduğuna inandığını, insanların imdat çığlıkları değil mutluluk çığlığı atabilecekleri bir dünyanın hayalini kurduğunu söyledi. Özgecan'ın dünyanın en iyi psikoloğu olmayı istediğini anlatan Küçük, “Özgecan savaşların, nefretin şiddetin olmadığı bir dünya istiyordu. Ancak engellemek istediği şiddetin mağduru olarak hayalleri yarım kaldı. En büyük hayali şiddet gösteren ve şiddete maruz kalan kişilerin bilinçlendirilmesi amacıyla bir eğitim merkezi kurulması idi. Bunun için herkesin desteğine ihtiyaç duyuyoruz." diye konuştu.

Bu eğitim merkezini hayata geçirmek için Özgecanlar Derneği kurulduğuna dikkat çeken Küçük, derneğin amacının şiddet uygulayan ve şiddete maruz kalan kişilerin eğitilmesi, rehabilite edilmesi için Özgecan Aslan Bilinçlenme Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi açılması olduğunu ifade etti.

Söz konusu eğitim merkezinin kurulması için "Özgecan'ın hayallerini gerçekleştiriyoruz" adı altında bir yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Küçük, derneği temsilen baba Mehmet Aslan adına açılan TL, Euro ve dolar hesaplarına para yatırılabileceğini, ayrıca tüm operatörlerinin faturalı hatları üzerinden Özgecan yazıp 1396'ya mesaj atarak 5 TL karşılığında kampanyaya katkı sağlanacağını söyledi.