Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısı ile dün Mersin'de bu olayı protesto için toplanan kalabalığın üzerine av tüfeğiyle ateş açılması sonrası 2 kişinin yaralanması düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Emek ve Demokrasi Platformu'nun dün gerçekleştirdiği çağrı üzerine kalabalık istasyon önünde toplandı. Suruç'taki patlamada hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını ve 'Onların suçu Kobanili yetim çocuklara oyuncak götürmekti' yazan pankart açan kalabalık sloganlar atarak Özgür Çocuk Parkı'na kadar geldi. Hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir basın açıklamasını okudu.

HDP'Lİ VEKİL: BARIŞ MASASINI KİM DEVİRİYORSA, BOMBALARI ONLAR PATLATIYOR

Özdemir'in basın açıklamasının ardından söz alan HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz, barış masasını kim deviriyorsa bu bombaları onların patlattığını söyledi.
"Bu ülkenin kardeşliğine bu ülkenin bir arada durma duygusuna bir şekliyle bu kaçıncı bombadır ki bu halk sineye çekiyor." diyen Öz, şunları kaydetti: "Ama artık sineye çekmiyoruz bunu bilsinler. Bu topraklarda IŞİD var. Bir yıldır 2 yıldır bulunduğumuz her alanda söyledik. Bu topraklarda IŞİD örgütleniyor, dedik. Yok hayır dediler. En son bu iktidarın zihniyeti tam IŞİD zihniyetidir dedik. Asla değil dediler. İşte biz şu anda bu iktidara soruyoruz. Kimin terör örgütü ile nasıl bir ilişkisi var. Kim terör örgütü ile nasıl bir mesafe koymalı ki bu ülkeye bu topraklara barış gelmeli. AKP'ye çağrımızdır buradan. IŞİD ile arasında nasıl bir ilişki varsa bir an önce mesafesini koyup bu topraklardan bu zihniyeti bir an önce defetmelidir. Nasıl sınırları aşıp kapılara açıp içeri aldı iseniz bunları aynen bu topraklardan çıkarmakta bir ön önce onun görevidir."

Suriye'de bir 3. dünya savaşı yaşandığını ve bunun sınırlardan giden silahlarla yaşandığını öne süren Öz, şöyle devam etti: "İşte bu canlar o savaşa karşı bir fidan ekmek üzere Suruç'ta bir araya gelmişlerdi. Onlar ölmediler. Biz Hatay'da bir canı toprağa vererek geldik. Karadeniz'e de gitti bu cenaze. Bu ülkenin doğusuna da batısına da her yerine. O yüzden hepimizin katliamının adı ortak bir katliam. Bu kez sadece Kürt, bu kez sadece Alevi, bu kez sadece sosyalist değil, bu ülkenin tüm ötekilerinin katledilidiği yerdir Suruç."

Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.