Mersin'in Tarsus ilçesinde gittiği misafirlikte uyuşturucu kullandığı ileri sürülen Haydar B. (25), kısa bir süre sonra fenalaşarak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre Haydar B., dün gece saatlerinde Şahin Mahallesi Sait Polat Bulvarı üzerinde oturan arkadaşı K.S.'nin (55) evine misafirliğe gitti. İddiaya göre burada K.S. ile birlikte uyuşturucu alan Haydar B., fenalaştıktan sonra baygınlık geçirdi. Ertesi gün öğle saatlerinde kendine gelen ev sahibi K.S, Haydar B.'nin hiç hareket etmediğini görünce durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, polis ekipleri ile birlikte eve geldi. Sağlık ekipleri, yaptıkları ilk incelemede Haydar B.'nin hayatını kaybettiğini tespit etti.

Haber verilmesi üzerine cumhuriyet savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekipleri de gelerek olay yerinde inceleme yaptı. Evde yapılan ilk incelemede, uyuşturucu madde alımında kullanılan 'Bong' adı verilen pet şişe düzeneği ve kullanıma hazır uyuşturucuya rastlandı.

Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemenin ardından Haydar B.'nin cesedi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Olayın meydana geldiği evin sahibi K.S. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hayatını kaybeden Haydar B.'nin bir süre önce eşinden ayrıldığı ve işsiz olduğu öğrenilirken, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.