Mersin'de gerçekleştirilen 4 ayrı uyuşturucu operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotim ekiplerince sokak satıcılarının deşifre edilmesi, yakalanmaları ve uyuşturucunun piyasaya sürülmeden ele geçirilmesine yönelik 5 ay süren çalışma kapsamında, 5 ayrı ara yakalama yapıldı. Çalışmalar sonunda 105 kilo 239 gram esrar, bir tabanca ve 3 fişek ele geçirildi. Söz konusu olaylarla ilgili devam eden çalışmalar sonunda ise ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak organizasyon içerisinde yer aldığı anlaşılan Mersin merkez ile Diyarbakır, Bingöl ve Hakkari illerinde 20 şüpheliyle ilgili 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon neticesinde 16 kişi yakalandı.

Hakkari'de tespit edilen adreste yapılan aramalarda ise 568 kaleşnikof fişeği, 132 tabanca fişeği, 7 şarjör, 1 kurusıkı tabanca ile 2 el yazmalı deri yüzeyli kitap ele geçirildi.

Yine Mersin il merkezinde KOM Şube Müdürlüğü görevlilerince 3 ayrı operasyon yapıldı. 6 kişinin yakalandığı operasyon sonunda şahısların ikamet, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda, 4 kilo 40 gram esrar, bir miktar eroin ve kokain ile 59 adet sentetik hap ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şahısların emniyetteki sorgusu sürüyor.