Mersin'de DHKP-C terör örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 41 kişiden 5'i çocuk 23’ü adliyeye sevk edildi. 18 kişinin ise Cumhuriyet Savcılığı tarafından emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi'nde terör örgütü DHKP-C'nin deniz kenarında kamp alanı olarak kullandığı iddia edilen yere dün sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon düzenlemişti. Çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda aralarında kadınların ve örgütün bazı il sorumluların da olduğu 41 kişi gözaltına alınmıştı.

Örgüt mensuplarının 17-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirmeyi planladıkları kampta, terör örgütüne eleman kazandırmak, taban oluşturmak ve örgüt mensuplarının ideolojik, teorik bilgilerini arttırmayı amaçladıkları öğrenilirken, çadırlarda yapılan aramalarda ise 1 adet sinyal kesici jammer, 1 adet projeksiyon cihazı, 1 adet ses cihazı, 6 adet cep telefonu, 7 adet laptop, 2 adet tablet, 1 adet harddisk, 2 adet MP3 çalar, 1 adet hafıza kartı, örgütsel faaliyetlerde kullanılacağı değerlendiren 2 bin 245 lira para ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Terörle Mücadele Şubesi’nde ifadeleri alınan şüphelilerden 18'i Cumhuriyet Savcılığı'nın kararı ile serbest bırakıldı. Emniyette ifade vermeyi reddeden 5'i çocuk 18 kişi ise adliyeye sevk edildi.
Çevuk kuvvete ait otobüslerle Mersin Devlet Hastanesi'ne getirilen şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra mahkumların çıkarıldığı arka kapıdan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin sevki sırasında polisler adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.