Mersin'de eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın arandığı oğlu ve iki kardeşi ile 40 kişinin gözaltına alındığı ihaleye fesat karıştırma operasyonunda 11 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimine yönelik sabah saatlerinde 'ihaleye fesat karıştırma' iddiasıyla operasyon yaptı. Başta Mersin olmak üzere İstanbul, Ankara ve Adana'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda yerinde bulunamayan CHP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan bulunamazken, Özcan'ın çocukları İlker, Sacit ve Tacit Özcan'ın aralarında bulunduğu belediyenin eski üst yönetiminden 40 kişi gözaltına alındı. Özcan'ın ise halen arandığı öğrenildi.

Mersin'deki ihaleye fesat karıştırma operasyonunun 2009-2014 dönemini kapsadığı öğrenildi. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade alma işlemleri sürerken aralarında yerel gazete ve televizyon sahipleri ve yöneticileri ile eski Başkan Vekili Erol Ertan, eski İmar Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir'in bulunduğu 11 kişi, sorgularının ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.