Mersin'de aralarında sivillerin de bulunduğu emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 65 kişiden 27'si adliyeye sevk edildi. 38 kişi ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Mersin merkezli 9 ilde yaşadışı dinleme ve takiplere yönelik olduğu iddia edilen operasyonda 65 kişi gözaltına alındı. Mersin'deki eski İstihbarat, Asayiş ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet mensupları ile siviller ve internet sitesi sahibinin de aralarında bulunduğu 65 kişiden 38'i emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken 27 kişi ise adliyeye sevk edildi. Adliye sevk edilenler arasında
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı iken emekli olan E.Ş., Mersin eski KOM müdürleri A.O., S.D., eski İstihbarat Şube Müdürü A.Ç. de bulunuyor.

Şüpheliler sabah saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili olarak Saadet Partisi Mersin 3. sıra milletvekili adayı olan Mersin eski İstihbarat Şube Müdürü A.İ.K. hakkında ise gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.