Mersin'de bir süredir yeni açılan şehirlerarası Otobüs İşletmesi’nin (MEŞTİ) ihalesini alan firma ile fiyatları yüksek bularak anlaşamayan otobüs firma temsilcileri arasında anlaşma sağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sorunun çözülmesiyle birlikte, MEŞTİ’deki yazıhanelerde yerini alan otogar esnafı ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundu.
Otogar girişinde davul zurna ile karşılanan Kocamaz, kurban kesilmesinin ardından otogarda incelemelerde bulundu.

Kocamaz, MEŞTİ İşletmecisi Halit Şimşek ile Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’nın da hazır bulunduğu ziyarette yaptığı açıklamada otogardaki bütün firmaların yazıhanelerde yerini almasıyla birlikte otogar çilesinin sona ermiş olmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Mersin açısından hiç hoş karşılanmayacak bir durumla karşılaştıklarını anlatan Kocamaz, "MEŞTİ İşletmecisi ve otogar esnafları arasında uzlaşma sağlanmasıyla birlikte maalesef 50 günlük bir gecikmeyle Mersin halkının çilesi sona ermiş oldu. Bundan sonra hizmetler daha da artarak devam edecek. Bugün belki hizmetlerimizden ilki halkın hizmetine sunuldu ama bu hiçbir zaman son olmayacak.” şeklinde konuştu.

MEŞTİ İşletmecisi Halit Şimşek ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı da sorunun çözümünden duydukları memnuniyeti diye getirdi.