Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Sanatçısı Muharrem Timur (50), tek başına yaşadığı evinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nda ses sanatçısı olarak görev yapan Muharrem Timur'dan (50), cuma gününden beri haber alamayan arkadaşları, bu sabah merkez Yenişehir ilçesi Limonluk Mahallesi 2483 Sokak üzerindeki Fatih Apartmanı'nın 10. katındaki evine geldi. Kapıyı çalmalarına rağmen açan olmayınca şüphelenin arkadaşları durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, çilingir vasıtası ile kapıyı açınca Muharrem Timur'un kanepe üzerinde hareketsiz yattığı görüldü. Sağlık görevlilerinin yaptığı incelemede, Timur'un hayatını kaybettiği anlaşıldı. Olay yerine gelen ve Timur'un hayatını kaybettiğini öğrenen arkadaşları göz yaşlarını tutamadı. Timur'un vücudunda herhangi bir kesici ya da delici izine rastlanmazken, polis kalp krizinden öldüğü ihtimali üzerinde duruyor.

Cumhuriyet savcısı ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmasının ardından, Timur'un cesedi, otopsi yapılmak üzere Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı. Mersin Devlet Türk Müziği Korosu'nda şef olarak çalışan İbrahim Kaçıra, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kendisi koromuzda ses sanatçısı idi. Cuma günü yeni yıl konseri adı altında kültür merkezinde konser vermişlerdi. Konsere çıktı. Bize yansıyan herhangi bir problemi yoktu. Arkadaşımız bekardı. Hiç evlenmemişti." diye konuştu.

Sürekli görüşen arkadaşlarının cuma gününden sonra pek görüşemedikleri için dün biraz kaygılandıklarını ifade eden Kaçıra, "Bu sabah da polis nezaretinde çilingir vasıtası ile kapı açılmış. Durum bu." ifadesini kullandı.