Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden, Tarsus ilçesinde hunharca bir cinayete kurban giden üniversite öğrencisi Özgecan Aslan (20) için açıklama yapıldı. Açıklamada, haklı yasal tepkilerin gösterilirken sağduyuyla hareket etmenin önemine dikkat çekildi. Toplum huzurunun korunması açısından bunun önemli olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Özgecan Aslan’ın, Mersin’de bulunan evine gitmek üzereyken feci şekilde katledilip, cesedinin tanınmaması amacıyla üzerine benzin dökülerek yakıldığı ve ardından Tarsus’un Çamalan köyü Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına atıldığının güvenlik kuvvetlerinin yaptığı çalışmalar sonunda anlaşıldığı kaydedildi.

Olayı bizzat gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli A.S.A. ile olayla bağlantısı olduğu anlaşılan N.A. ile F.G’nin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, “Merhum Özgecan Aslan, 14/02/2015 Cumartesi günü, ailesi ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreninin ardından, Akbelen Mezarlığı'nda defnedildi. Kederli ailenin Barış Mahallesi 4505 Sokak’taki evine Mersin Valisi, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, emniyet müdürü, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri giderek taziye ziyaretinde bulundu” denildi.

Üniversite öğrencisi Merhum Özgecan Aslan’a yönelik gerçekleştirilen bu saldırı, tüm kamuoyunun vicdanında derin bir tahribat meydana getirdiği vurgulayan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Bu çerçevede, halkımızın vicdanında derin yaralar bırakan bu tür çağ dışı eylemlere karşı her zaman olduğu gibi, bundan sonra da birlik ve bütünlük içinde hareket edilmesi ve halkımızın haklı yasal tepkilerini gösterirken sağduyuyla hareket etmeleri, toplum huzurunun korunması açısından önem arz etmektedir.
Devletimizin tüm güvenlik güçleri ve unsurları, özellikle kadınlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu ve buna benzer, akıldan ve izahtan yoksun insanlık dışı, her türlü eylemlere karşı sıfır toleransla hareket etmektedir.
Meydana gelen bu elim olayla ilgili yapılan adli tahkikat titizlik içerisinde yürütülmekte olup, tüm şüpheliler adli delilleriyle birlikte en kısa zamanda yüce yargıya intikal ettirilecektir. Yüce yargının, hukuka, kanuna ve kamu vicdanına en uygun kararı vereceği herkes tarafından bilinmelidir.”