Mersin'de Kurban Bayramı arifesinde Şehitlik’te düzenlenen bayramlaşma töreni duygulu anlar yaşattı.

Törene Mersin Valisi Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, vali yardımcıları ve kaymakamları, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve sonrasında Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun eşliğinde okunan dualarla devam eden törende, Vali Çakacak ve eşi şehitlerin kabirlerine karanfil bıraktı. Ardından şehitler için dua eden Çakacak ve eşi, şehit aileleri ile yakından ilgilenerek aileleri teselli etmeye çalıştı.

Tören sonunda açıklamalarda bulunan Çakacak, bayram günlerinde birlik ve beraberlik, kardeşlik dostluk, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin ortaya konduğunu belirtti. Milletçe bir Kurban Bayramı'na daha birlik, beraberlik ve huzur içerisinde erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Çakacak, "Bayramlar, büyüklerimizi ziyaret ederek hayır dualarını aldığımız, küçükleri sevindirdiğimiz müstesna günlerdir. Bayram ziyaretlerine ilk olarak aile büyüklerimizden başlarız. Biz de öncelikle büyüklerimiz olarak gördüğümüz şehitlerimizi ziyaret ediyoruz. Bizim inancımızda şehitlik, peygamberlikten sonra en yüksek makamdır. Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Allah şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun, bizlere cennet gibi bir vatan bıraktılar. Her toprak, kolayca vatan olmaz. Eğer o topraklar için bedeller ödenmişse vatan olur. Bizim aziz vatanımızın da her karış toprağı şehitlerimizin ve gazilerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Stratejik konumu nedeniyle geçmişten bugüne olduğu gibi ileride de birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere hem güvenlik güçlerimizin kararlı mücadelesi hem de milletimizin vakur duruşu asla müsaade etmeyecektir." sözlerini kaydetti.

Vali Çakacak ve eşi, şehitlikteki törenin ardından Tarsus’ta hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan’ın mezarını da ziyaret ederek karanfil bıraktı.