Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu nikah töreni büyük bir coşku içinde geçti. Etkinlikte ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. Kent Orkestrası’nın çaldığı parçaları büyük bir başarıyla seslendiren orkestra sanatçıları, vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Taş Bina önünde yer alan Atatürk Caddesi üzerinde gerçekleşen etkinlikte, birlikte yaşayan ancak resmi nikahları bulunmayan 136 çiftin resmi nikahları kıyılarak evlilik cüzdanları teslim edildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kıydığı nikah törenine; sinema sanatçısı Filiz Akın, şair Ahmet Selçuk İlkan ile sunucu Murat Güloğlu’da nikah şahidi olarak katıldı. Başkan Kocamaz toplu nikah töreninde yaptığı konuşmada, Mersin’de ilk kez gerçekleşen bu etkinliğin son olmayarak geleneksel hale geleceğini söyledi.

Bu etkinliği normalde 14 Şubat Sevgililer Günü için planladıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Ancak tüm Türkiye’yi ve bizleri yasa boğan o acı olayda, maalesef Özgecan kızımızın yaşadığı trajediye hürmeten etkinliği bugüne erteledik.” dedi. Kadına şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulmasını dileyen Başkan Kocamaz, “Allah kadını özel yaratmıştır. Peygamber Efendimiz de cennetin kadınların ayakları altında olduğunu söyleyerek, kadına bakış açısını ortaya koymuştur. Tüm bunlar ortadayken, kadınlara karşı davranışlarımızda ve hareketlerimizde daha dikkatli olmalıyız. Çünkü kadın ve erkek bir elmanın iki yarısı gibidir ve birbirini tamamlar.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda tüm çiftler adına nikahları kıyılan iki çifte altın takan ve içerisinde Türk bayrağı ile Kur'an-ı Kerim’in yer aldığı bir hediye kutusu takdim eden Başkan Kocamaz, özellikle genç çiftlere bakabilecekleri kadar çocuk yapmalarını tavsiye etti ve mutluluklar diledi. Başkan Kocamaz’ın, 36 yıldır imam nikahlı yaşayan çifti de sahneye davet ederek resmi nikahlarını kıyması, ilginç bir tablo oluşturdu.

Şahitlikte bulunan sanatçılar Filiz Akın, Ahmet Selçuk İlkan ve Murat Güloğlu da yaptıkları kısa konuşmalarda, çiftlere bir ömür boyu mutluluk dilediler. Başkan Kocamaz, etkinliğe renk kattıklarından dolayı konuklara teşekkür ederek, günün anısına birer plaket takdim etti. Toplu nikah töreni, Ahmet Selçuk İlkan’ın, Kent Orkestrası’nın seslendirdiği duygusal parçalar eşliğinde okuduğu romantik şiirlerle son buldu.