Mersin'in Erdemli ilçesinde narenciye paketleme fabrikasının yatakhanesi 3 işçiye mezar oldu. Yatakhanede 3 arkadaşının yanışına şahit olan Şuayip isimli bir işçi ise yanan ranzalar arasında otomobilinin anahtarını araması dikkat çekti. İşçilerin yangın sonrası oluşan duman nedeniyle kapıyı bulamadıkları bu nedenle hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.

Yangın Arpaçbahşiş Mahallesi Yeniyol mevkiindeki İliri-Karagözler Narenciye ve Sebze Meyve Paketleme Fabrikası'nın yatakhane bölümünde saat 02.00 sıralarında meydana geldi. Nedeni henüz belirlenemeyen yangında alevler bir anda büyüyerek bütün yatakhaneyi kapladı. İddiaya yangın sonrası oluşan dumandan ve kargaşadan işçiler çıkış kapısını bulamadı. Yangında Murat Bulut (25), Mücahit Ünal (27) ve Umut Gönül (18) işçi hayatını kaybederken, dumandan zehirlenen 6 işçi ise Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı işçilerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden işçilerin cesetleri olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Öte yandan havanın aydınlanması yangının dehşeti daha iyi anlaşıldı. Yatakhanenin içinde bulunan yaklaşık 50 ranza ile dolapların tamamen yandığı görülürken prefabrik yatakhanenin göçme tehlikesine karşı içeriye kimse sokulmadı.

Yangında 3 arkadaşını kaybeden Şuayip isimli bir işçi ise arkadaşlarının bütün ısrarına rağmen yanmış yatakhaneye girdi. Dolapları karıştıran işçi küller arasında otomobilin anahtarını aradı. Anahtarı bulamayan işçi arkadaşlarının uyarısı üzerine dışarı çıktı.

Yangını duyan vatandaşlarda fabrika önüne gelerek taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.