Mersin’in en meşhur lezzetlerinden biri olan Tantuni; eski zamanlarda seyyar arabalarda satılan sokak lezzetlerinden biridir. Günümüzde Mersin’in restoranlarının vazgeçilmez bir parçası haline gelen Tantuni; yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

DÖVME PİLAVI

Mersin’e gidildiğinde tadılması gereken bir diğer lezzet olan Dövme Pilavı; buğday ve nohuttan yapılmaktadır. Etli veya etsiz çeşitleri de bulunan Döğme Pilavını mutlaka denemelisiniz.

Mersin haber sitesi kanalmersin.com verilerine göre Mersin’in yöresel lezzetleri genellikle et ağırlıklı, salçalı ve baharatlı yemeklerden oluşmaktadır. Ancak Mersin’de balık türlerinden de pek çok yemek yapılmaktadır. Kefal Dolması, ekşili balık, ahtapot pilavı gibi farklı lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Mersin’de yemeniz gereken lezzet arasında birçok çorba çeşidi de bulunmaktadır. Tutmaç Çorbası, Ölemeç, Topalak, Yüzük Çorbası, Arabaşı Çorbası gibi lezzetlerin yanı sıra Paça Çorbasın da Mersin’de mutlaka tadılması gereken lezzetler arasında bulunmaktadır.

Mersin Dövme Pilavı

Ana vatanı Mersin olan Cezerye; hem sizin için hem de sevdiklerinize hediyelik götürmeniz için harika lezzetler arasında yer almaktadır. Ana maddesi havuç olan bu lezzetin yanı sıra Mersin’in bir diğer meşhur lezzeti olan Bandırma’da pekmezden elde edilen tatlılar arasında yerini almaktadır.

Cezerye

Mersin haberleri tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda Mersin’in Silifke ilçesinde yapılan meşhur Silifke Yoğurdunun da herkes tarafından beğenilerek tercih edildiği doğrulanmıştır. İçli köfte, mercimek köftesi, Fellah köftesi, gibi lezzetlerin yanı sıra Mersin’in harika ikliminde yetişen çeşit çeşit meyvenin tadını çıkarabilirsiniz.

 Sabah Mercimek köftesi tarifi ve yapılışı için gerekli malzemeler:

Ana yemeklerin yanı sıra Mersin’de kahvaltılar da farklı lezzet cümbüşleri ile donatılmaktadır. Pek çok kahvaltı mekanına ev sahipliği yapan Mersin’de bir çeşit börek türü olan Sıktırma kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Mersin’in sokaklarında gezerken sıcak havadan bunalanlar için meşhur sokak lezzetlerinden biri olan Bici Bici ile serinleyebilir veya Atom meyve suyunun tadını çıkarabilirsiniz. Yörüklerin meşhur çerezi olan Kavurga; şifalı kuruyemişler arasında yerini alan lezzetlerden biridir. Belli tohumların ve buğdayın kavrulması ile elde edilen bu kuruyemişin tadına bakmanızı mutlaka tavsiye ederiz.