Çocukların eğitimine önem veren, bu çerçevede sosyal sorumluluk projeleri tasarlayan Merter Platformu, yüzlerce yeni kütüphane oluşturma hedefi koydu. Hedef için Polat Otel’de bir toplantı tertip edildi. Toplam 600 girişimcinin yer aldığı toplantıya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve milletvekilleri konuk oldu. Etkinlikte İstanbul Valisi Vasip Şahin, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu da yer aldı.

Özgenç Özenç'in başında olduğu Merter Platformu’nun çocuklar ve eğitimler ile ilgili sosyal sorumluluk projeleri var. Platformdan bu projeler ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:


“Çocuklarımız geleceğimizdir. Ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişim, iyi eğitim görmüş, nitelikli bireyler yetiştirebilme kabiliyetimize bağlıdır. Ülkemiz çocuklara özel günlerde kitap hediye edilmesi sıralamasında 180 ülke içinde 140. sıradadır. İstatistiki araştırmalar göstermektedir ki, ülkemiz bireylerinin geneli için 250 parçadan oluşan yaşam ihtiyaç listesinde kitap 235. sıradadır. Hızlı nüfus artışı, köyden kente göç ve devlet bütçesi içinde eğitime ayrılan payın yeterli olmaması sebebiyle, ülkemizde çocuklarımızın büyük kısmına yeterli düzeyde eğitim imkanı sağlanamamaktadır.
Merter Platformu, "eğitim imkanlarının yetersizliği" konusunu bizzat kendi şahsi sorunu olarak algılamış ve yüreklerinde hissetmiş hayırsever iş adamları tarafından 31 Mart 2011 yılında kurularak hayata geçirilmiştir.
Merter Platformu çok kısa sürede köy çocuklarına yönelik ilk projesini gerçekleştirmiştir. "O köy çok uzak değil ! Köy okullarına yardım ve Eğitim Projesi kapsamında, öncelikli olarak Merter platformu internet sitesi yayına açılmıştır. Merterplatformu.org.tr büyük ilgi görmüş, 4 ayda 4 milyon kullanıcı internet sitesini ziyaret etmiştir. İnternet sitesine 3 bin köy okulu öğretmeni üye olmuştur. İnternet sitesi aracılığıyla köy öğretmenleri okulları ve öğrencileri ile ilgili talepleri Merter Platformuna bildirmişlerdir.
Merter Platformu'na üye şirketlerin projeye maddi destekleri sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayladığı kitap listelerinden seçilen toplamda 2 milyon adet üzerinde kitap, defter ve kırtasiye setlerinden oluşan yardımlar İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin gözetiminde 2 bin 58 köy okuluna ulaştırılmıştır.
Ayrıca, Dernek yönetim kurulu üyeleri pek çok köye ekipler halinde giderek yardımları bizzat kendileri ulaştırmışlardır. O köy çok uzak değil! eğitim projesi medyanın ilgisini çekmiş, dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri televizyon programlarına konuk olarak davet edilerek, proje hakkındaki bilgiler toplum ile paylaşılarak katılımları sağlanmıştır.
33 ilde 2058 köy okulu öğrencisine 2 milyon 58 bin adetlik kitap, defter, kırtasiye desteğini ulaştırdı. Merter Platformu yardımlarının köy okullarına ulaşması ile birlikte, memleketin her bölgesinde görev yapan öğretmenlerin yardım talepleri gelmeye devam etmektedir.”