Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2015 yılı ilk toplantısında, bu sene 475.’si düzenlenecek Manisa Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nin bütçesi belirlendi. Festivale Büyükşehir Belediyesi 1 milyon, Yunus Emre ve Şehzadeler belediyeleri 300'er bin lira katkı sağlayacak.

Oylamadan önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu yıl Büyükşehir, Yunus Emre ve Şehzadeler belediyeleriyle birlikte Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği olarak festivale destek veriyoruz. Yunusemre Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi 300'er bin TL katkı sağlayacak. Toplamda bütçemiz 1 milyon 600 bin TL olacak. Mesir Derneği de festivalde saçılacak mesirin yapımı noktasında destek verecek. Festivalin şimdiden ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Her yıl üzerine koyarak bu festivalin geliştirilmesi taraftarıyız, çünkü Manisa’nın tanıtımı noktasında önem taşıyor.” dedi.

Konuşmaların ardından festivalin bütçesi, oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra söz alan Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, festivale ilçelerin de destek vermesi gerektiğini söyledi. Bütün ilçe belediye başkanlarının sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Biz Demirci’de, Gördes’te yaşayan halkımızı da festivalde görmek isteriz. Burada başkanlarımıza görev düşüyor.” diye konuştu.