Ankara Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nda (YENİMEK) yeni dönem başlıyor. Her yıl yaklaşık 10 binden fazla kursiyeri meslek sahibi yapan kursa kayıtlar, 28 Eylül’e kadar devam edecek.

Yenimahalle halkına iş bulma ve el emeklerini kazanca çevirme fırsatı veren YENİMEK Meslek Edindirme ve Hobi Kursları, her yıl bünyesine yeni eklenen branşlarla büyümeye devam ediyor. İlçenin dört bir yanında bulunan 13 ayrı kurs merkezinde, bu yıl 96 branşta uzman hocalar gözetiminde eğitimler verilecek. Ücretsiz olarak verilecek kurslarda Yenimahalle halkı, gösteri sanatlarından müzik eğitimine, el sanatlarından güzellik ve saç bakımına kadar geniş bir yelpazede istedikleri branşta eğitim alacak.

YENİMAHALLE SENARYO YAZARLARI YETİŞTİRECEK

YENİMEK ailesine yeni eklenen senaryo yazarlığı kursu, Yenimahalle’de senaristler yetiştirecek. Senaryo yazım tekniklerini öğrenecek, senaryo yazma uygulamaları yapacak kursiyerler, ayrıca sektöre dair bilgiler de edinecek. Öte yandan kısa film yapımı kursu da film meraklılarını bir araya getirecek. Eğitim-öğretime 28 Eylül’de başlayacak YENİMEK’e başvurular, son güne kadar devam edecek.