İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Mimar Ayça Katlav, iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp Adana’ya yerleşen Suriyeli mültecilere battaniye ve giyecek yardımında bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Misafirhanesi’ne yerleştirilmiş bulunan yaklaşık 200 Türkmen Suriyeli ailenin soğuktan korunabilmeleri için iki kamyonet dolusu battaniye ve giyecek yardımında bulunan Ayça Katlav ve kulüp üyeleri, desteklerinin süreceğini belirtti. Katlav, “Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak kilometrelerce uzakta yaşamlarını sürdürmeye çalışan mültecilerimize bir nebze de olsa yardımcı olmak amacındayız. Savaşların en çok kadın ve çocukları vurduğu herkes tarafından bilinmektedir. Savaşın bedenlerine ve ruhlarına yara açtığı kadınlar yanlarında bizim desteğimizi görmeliler. Her kadının bu kız kardeşlerimiz için yapabileceği bir şeyler olduğunu göstermek, bu dayanışmayı güçlendirmek için bugün buradayız.” dedi.

Öncelikle havaların soğuması nedeniyle mülteci kadın ve çocukların üşümemeleri için hiç kullanılmamış battaniye ve giyecek getirdiklerini aktaran Ayça Katlav, “Yaşadıkları alanları yerinde inceleyerek neler yapabileceğimize bakmak istedik. Ben ve kulüp üyesi arkadaşlarım bu konuda hassasiyet gösteriyoruz. Yardımlarımızı sürdüreceğiz. Mülteci kadınlar ile sohbet ederek temel ihtiyaçlarını öğrendik. Çocuklarla vakit geçirerek biraz da olsa mutlu olmalarını sağladık. Bu vesile ile tüm meslek örgütlerine, kurum ve kuruluşlara seslenmek istiyorum. Vatanımıza sığınmış bu insanlara en azından manevi anlamda yardımcı olalım.” diye konuştu.

Kulüp üyelerince temin edilerek getirilen malzemeleri Türkmen mültecilere verilmek üzere Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten’e teslim eden Başkan Ayça Katlav ile BPW kulüp üyeleri Ülkü Uçar ve Tolunay Tras kadınlarla sohbet edip, bebekleri sevdi.