Polis Hakları Savunucuları Derneği, İzmir’de 22 polisin yeniden gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Geçen yıl ağustos ayında gözaltına alınıp hakim kararıyla serbest bırakıldıklarını hatırlatan Dernek Başkanı Fuat Çakmak, polislerin hukuk dışı hiçbir iş yapmadığının geçen aylarda mahkeme kararıyla belgelenerek serbest bırakıldıklarını belirtti. Çakmak, “Kanunsuz hiçbir işleri olmayan meslekdaşlarımızın mahkeme tarafından salıverilmesi, bazı kişiler tarafından hoş karşılanmamış ve aynı senaryo ile tekrar gündeme getirilerek bu sefer 26 polis için gözaltı kararı verilmiş. Yapılan bu algı operasyonunun altında Güneydoğu’daki güvenlik zafiyetini unutturmak, çözüm süreci adı altında çözülme sürecini hızlandırmak ve bu olayları kamuoyundan gizlemektir.” dedi.

17 ve 25 Aralık operasyonlarından sonra ülke genelinde yapılan algı operasyonları sonucunda 400’ün üzerinde polisin hukuksuzca gözaltına alındığını, sorgulandığını, hiçbir suç bulunamadığı için mahkemelerce serbest bırakıldığını söyleyen Fuat Çakmak, “Fakat yalanda sınır tanımayan yandaş medya, gerçeklerin üzerini örterek toplumu aldatmaktadır. Ayrıca Silivri’de yatan polislere yönelik herhangi bir suç isnat edilemediğinden dolayı altı aydır bir iddianame dahi hazırlanamamıştır.” diye konuştu.

'210 BİN POLİSİN GÖREVİ YERİ DEĞİŞTİRİLDİ'

Algı operasyonları kapsamında gözaltına alınan polislerin teker teker serbest bırakıldığını belirten Dernek Başkanı Çakmak, “Rüşvet ve yolsuzluk suçu işleyerek suçüstü yakalanan eski bakanlar ve çocukları, yüce Türk mahkemelerine güvenip hakim karşısına çıkamadıkları gibi çıkmamak için de her türlü hukuksuzluklara başvurmaktadırlar ancak şunu bilsinler ki bir gün bu kara bulutlar dağılacak ve mutlaka bağımsız Türk mahkemelerinde yargılanacaklardır. Milletin huzuru ve kamu güvenliği için terör ve uyuşturucuya karşı cansiperane görev yapan polislere bir yıldır yapılmakta olan algı operasyonu ile 210 bin polis görev yerlerinden tayin edilmiş, mesleklerinde uzmanlaşmış bine yakın polis açığa alınmış, 150’ye yakın polis meslekten ihraç edilmiş, 5 bine yakın branşında uzman polis görev yerlerinden sürülerek suç örgütlerine zemin hazırlanmış ve terör örgütleri güçlendirilmiştir.” şeklinde konuştu. Fuat Çakmak, ülkenin geleceği ve istikbali adına operasyonlara bir an önce son verilmesi, hukukun ve adaletin yeniden tesis edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.