Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 40 meslekte zorunlu hale getirdiği mesleki yeterlilik belgesinde işletmelerle birlikte çalışanlara da büyük kolaylık sağlanıyor.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) hayata geçirdiği Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB), sınav ve belgelendirme hizmetlerini sürdürüyor. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yetkilendirilen MESYEB, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) bulunan merkezinde 'Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli' için sınav düzenledi. Adaylar, teorik ve pratik sınavlarla sağlıklı ve güvenli çalışma koşullarına göre mesleklerinde yeterlilik belgesi almak için ter döktü.



“VAKİT KAYBETMEDEN BELGENİZİ ALIN”



BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 25 Mayıs 2015 tarihinde yayımlanan tebliğe göre Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin zorunlu hale getirildiği 40 meslek arasında 'Isıtma ve Doğalgaz İç Tesisat Yapım Personeli'nin de bulunduğunu hatırlattı. Karakök, “Tesisat firmalarında çalışan iç tesisat elemanlarının zorunlu olan mesleki yeterlilik belgeleri için sınavlarımızı merkezimizde sürdürüyoruz. Yoğunluk her geçen gün artıyor. Çalışanlarımızı vakit kaybetmeden MESYEB'e başvurmaya davet ediyoruz.” dedi.



MESYEB'e yapılan başvurularda görevli uzmanların, sınav ve belgelendirme süreçleri ile ilgili her türlü rehberlik desteğini sunduğunu belirten Ramazan Karakök, şunları söyledi: “Mesleki Yeterlilik Belgesi ile ilgili olarak çalışanlarımıza büyük kolaylık sağlıyoruz. Başvuru sırasında alınan sınav ücretleri kredi kartıyla ödenebiliyor. Sınavda başarılı olan adayların sınav ve belge ücretleri ise İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanıyor.”