Teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden meslektaşın öldürülmesine sevindiğini yazan doktor, görevden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK’lı teröristler, bulundukları bölgeden uzaklaşan araca ateş açtı. Açılan ateş sonucunda araçta bulunan Doktor Abdullah Biroğul hayatını kaybetti. Olayın ardından Edirne’nin Süloğlu ilçesinde görev yapan S.K. isimli doktor, ölen meslektaşının sosyal paylaşım sitesindeki hesabında yazdığı 'Hilafet Bayrağı dikmeye, İslam’ı şahlandırmaya, gafillere hakikat tokadı atmaya, OSMANLI geliyor' atıfta yaparak “Kimse kusura bakmasın ama bir doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu dünya.” mesajını paylaştı.

Sosyal medyada tepkilere neden olan mesajdan dolayı kullanıcılar Sağlık Bakanlığı’nda şikâyette bulunmaya başladı. Bunun üzerine doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri doktorun bilgisayarını alarak teknik inceleme başlattı.

Bu arada meslektaşın ölümüne sevindiğini yazan Doktor, Edirne Valiliği tarafından görevden uzaklaştırıldı. Halk Sağlığı Haftası nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya gelen Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, gazetecilerin sorusu üzerine üzücü olayla ilgili olarak Valilik tarafından doktorun görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Maalesef bir arkadaşlarının Twitter hesabından böyle bir mesaj paylaşıldığını ifade eden İlter, “Biz bunu öğrendiğimizde gerekli birimlerle paylaştık. Emniyet birimlerimizce teknik takip başlatıldı. Halk Sağlığı Müdürlüğü'müzce 657’ye bağlı disiplin soruşturması işlemi başlatıldı.” dedi.

Valilik tarafından şu an doktorun görevden uzaklaştırıldığını ifade eden İlter, “Tabii ki soruşturma neticeleninceye kadar. Eğer herhangi pozitif veya negatif gelişme olursa ona göre de tablo değişecektir.” diye konuştu.

Doktor S.K. ise hesabın kendisine ait olduğunu ancak mesajın kendisi tarafından yazılmadığını iddia etmişti.