4 EKİM GÜNCELLEME - 12 BİN 801 POLİS AÇIĞA ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ/PDY soruşturmasında 2523'i amir olmak üzere 12 bin 801 polisi açığa aldı. Bu arada İçişleri Bakanlığı'nda da 37 personel görevden uzaklaştırıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "667 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Karaname’nin 2. maddesinde zikredilen ve milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ / PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 2523’i amir sınıfı olmak üzere toplamda 12 bin 801 personel görevden uzaklaştırılmıştır" ifadesinde bulunuldu.

4 EKİM HANGİ İLDE KAÇ POLİS AÇIĞA ALINDI - TAM LİSTE

 FETÖ Terör Örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle 7669 Emniyet Görevlisi (Emniyet amiri, Komser, Komiser yardımcısı, polis) görevden atıldı. Peki ihraç edilen polislerin isimleri nedir? Meslekten atılan polislerin listesi açıklandı mı? İşte görevden atılan polislerin isimleri.
 

Fettullahçı Terör ÖRgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında Emniyet içine sızmış çok sayıda emniyet personelinin, kamu ile ilişkisi kesildi. Dün gece yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile 7 bin 669 Emniyet Personeli FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle kamudan atıldı. Haberimizde kamudan atılan emniyet personelinin isim listesine ulaşabilirsiniz.