Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Her bölücü terör örgütü saldırısı sonucunda siyaset kurumunda yer alan parti liderleri birbirlerine laf yetiştirmeyi bir kenara bırakıp, terör örgütüne karşı birlikte hareket ederek çözüm üretmelidir.” dedi.

Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırılarını kınadı. Saldırılara karşı siyasi hamasetten uzak durularak yapıcı olunması gerektiğini vurgulayan Keskin, “Bölücü terör örgütleri son dönemde ülkemizdeki saldırılarını artırmıştır. Son olarak Dağlıca’da meydana gelen saldırı yüreklerimizi bir kez daha derinden yaralamıştır. Yaşanılan bu acı tabloyu ifade etmek için artık kelimeler yetersiz kalmıştır. Her alçak saldırı sonucunda aynı acıyı ve aynı üzüntüyü milletimizle birlikte paylaşıyoruz, yaşıyoruz. Ancak yaşanılan durum milletimizi rahatsız ettiği kadar esnaf ve sanatkarımızı da rahatsız etmiştir. Kaybettiğimiz evlatlarımızı, yiğitlerimizi belki bir daha getirme şansımız yoktur, lakin yeni evlatlarımızı kaybetmeye de tahammülümüz kalmamıştır. Siyaset kurumu ve devletimizin kurumları bir an önce bu acıların bir daha yaşanmaması için kalıcı ve köklü bir çözümü ortaya koymalıdır. Siyaset kurumunun ve devletimizin ilgili kurumlarının bölücü terör örgütlerine yönelik yapacağı ve ortaya koyacağı her türlü çalışmayı esnaf ve sanatkar kesimi sonuna kadar destekleyecektir. Dağlıca’da şehit düşen askerlerimize rahmet ve şükranla anıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“PARTİ LİDERLERİ TERÖRE KARŞI MİLLİ BİR DURUŞ GÖSTERMELİ”

Siyasi parti liderlerinin birbirlerine laf yetiştirmeyi bırakarak birlikte hareket edip çözüm üretmesi gerektiğinin altını çizen Keskin, şunları dile getirdi: “Bölücü terör örgütü maalesef siyaset kurumunu oluşturan partilerin ve parti liderlerinin terör örgütlerine karşı milli bir duruş sergilememesinden cesaret almaktadır. Parti liderleri bölücü terör örgütüne karşı milli birlik ve beraberliği göstermeli, siyasi çekişmelerini, siyasi ikballerini şehit cenazeleri üzerinden ve şehit cenazeleri sayılarında görme izzetsizliğinden vazgeçmelidir. Vatan evlatlarının, gözünü kırpmadan vatan için şehit olduğu bir dönemde, parti liderleri hiçbir şeyi beceremiyorlarsa bile, bir araya gelmeyi ve birlikte hareket etmeyi denemelidirler. Terörün siyaset kurumunun kınama mesajları ile önlenmediğini öncelikle partilerin liderleri bilmelidir.”