Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bu gece ve yarından itibaren Kahramanmaraş,  İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Sakarya dahil 19 il için karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Son hava durumu değerlendirmelerini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), birçok il için karla karışık yağmur ve kar uyarısında bulundu.

“GECE VE SABAH BUZLANMA VE DON BEKLENİYOR”

MGM tarafından yapılan açıklamada, “Genellikle yağmur ve sağanak, Trakya, Marmara'nın güneyi, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile gece saatlerinden itibaren Marmara’nın güneybatısında kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor” denildi.

“KUVVETLİ RÜZGAR VE YER YER FIRTINA BEKLENİYOR”

Türkiye genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede düşeceğini belirten MGM, “Genellikle güney, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın kuzey ve batısı, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/sa) şekline esmesi bekleniyor” açıklamasında bulundu.