Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin büyük bölümü için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. Yoğun kar yağışları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İstanbul ve Ankara’da ayrı ayrı uyarılarda bulunan Meteoroloji elde edilen şu verilerile paylaştı:

“İstanbul’da akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde meydana geleceği, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının Salı ve Çarşamba günleri Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı beklenmektedir. Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Ankara il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının Salı günü gün boyu devam ederek Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Kar yağışı sebebiyle meydana gelecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

ÜLKE GENELİNDE YOĞUN KAR, DON VE BUZLANMAYA DİKKAT

Meteoroloji ayrıca 10.02.2015 Salı ve 11.02.2015 Çarşamba günü ülkenin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz bölgesinin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde), İç Ege’de (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde) ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Hakkari, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda) kuvvetli (10 ila 20 cm) ve yer yer yoğun olacağını (20 cm üzeri) tahmin etti.