Artvin'in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011'de polisin kullandığı biber gazının etkisi ile rahatsızlanıp, kaldırıldığı Hopa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybeden Metin Lokumcu, Hopa CHP İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla anıldı. Program, anma yürüyüşü ile başlarken, daha sonra CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan konuşma yaptı.

Metin Lokumcu'nun hayatını kaybedişinin 4. yılında düzenlenen anmaya CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Milletvekili adayı Musa Ulutaş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, Hopa İlçe Başkanı Adnan İskender, ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Hopa CHP ilçe seçim bürosu önünden başlayan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, burada Metin Lokumcu anısına karanfiller bıraktı.

Programda konuşma yapan Bayraktutan, Metin Lokumcu'nun ölüm haberini Yusufeli’nde aldığını, çalışmalarını bırakarak hemen Hopa’ya geldiğini ve Hopa Devlet Hastanesi'nde Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan otopsiye katıldığını, otopsi raporunda da kendi imzasının bulunduğunu belirtti. Bayraktutan, yiğit bir eğitim emekçisini kaybettiklerini söyleyerek, “O gün bu meydanda Hopa’nın yiğit insanlarına karşı bir saldırı gerçekleştirildi. Dönemin Başbakanı Erdoğan, Hopa’dan sonra gittiği Trabzon’da Hopa’lılara eşkıya demişti. Ben de TBMM’de yaptığım açıklamada 'Zalimin zulmüne direnmenin adı eşkıyalıksa ben de eşkıyayım' demiştim. Evet, Hopa o gün zalimin zulmüne karşı direnişin bir adresi ve yiğit-yürekli-onurlu insan Metin Lokumcu da sembolü olmuştur. Yüreği insanlıktan, demokrasiden, yurtseverlikten yana atan bütün insanlarımızın kalbine Metin Lokumcu ismi yazılmıştır. Yiğit insan Metin Lokumcu’yu direnişin simgesi olan Hopa Cumhuriyet Meydanı'ndan saygıyla sevgiyle bir kez daha anıyoruz. Metin Lokumcu onurumuzdur, Metin Lokumcu ölümsüzdür.” dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve beraberindeki grup, daha sonra Kemalpaşa beldesine giderek Dereiçi Köyünde bulunan Metin Lokumcu'nun mezarını ziyaret ederek karanfiller bıraktı. Ardından Lokumcu ailesinin evine giderek aileyi ziyaret etti.