Türkiye Özgür ve Bağımsız Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Gazeteci Metin Yılmaz, Türkiye'de gazeteciliğin ayaklar altında olduğunu, basının itibarsızlaştırıldığı başka bir dönem daha görmediğini söyledi. Haber Özel programının yapımcısı da olan Yılmaz, Likya Ödülleri gecesine katılmak üzere Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi. Gecenin onur konuğu olarak sahneye çıkan Yılmaz, son günlerde basın üzerindeki baskılara değindi. Önceden çocukların gazeteciliğe ilgiyle yaklaştığını, şimdilerde ise hapse girilecek bir meslek olarak gördüklerini söyledi.

Gazeteciliğin topluma bilgi öğreten, bilgi aktaran onurlu bir meslek olduğunu belirten Metin Yılmaz, "Ama bugünkü dönemde, 30 yıllık gazetecilik hayatımda gazeteciliğin bu kadar itibarsızlaştırıldığı bir dönem daha hiç görmedim. Bugün gazetecilik ayaklar altında. Bugün 5 yaşındaki bir çocuğa sorduğunuz zaman, 'Gazeteci olmak ister misin?' diye, 'Onların yeri hapishanedir.' der. O kadar acı noktadayız." dedi.

'BU ÜLKEDE İKTİDAR, VATANDAŞININ HANGİ GAZETEYİ OKUYACAĞINA KARIŞIYOR'

Şu anki iktidarın vatandaşına hangi gazeteyi okuyacağını, hangi diziyi seyredeceğini söylediğini iddia eden Genel Başkan Yılmaz, "Medya patronları, gazeteciyi aynı görüşte olmadı diye işten çıkarabiliyorsa bu ülkede basın özgürlüğü var diyemeyiz. Maalesef ülkemizde basın özgürlüğü denen hiçbir şey yok. Bir ülkede basın ve fikir özgürlüğü, yargı özgürlüğü yoksa bu ülke batmaya mahkumdur. Bugün ülkemizdeki koşullar, şartlar ortada, basının özgürlüğü ortada." dedi.

HABER AJANSI'NA ÖDÜL

Birçok dalda ödüllerin dağıtıldığı gecede Cihan Haber Ajansı Fethiye Temsilcisi Fatih Yılmaz da yılın gazetecisi dalında ödüle layık görüldü. Yılmaz'a ödülünü, Likya Platformu Başkanı Sıddık Sönmez verdi.