AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in konuşmacı olarak katıldığı bir programda, kendisine ‘Cumhuriyet artığı’ diyerek hakaret ettiğini belirten avukat, suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı’na gelen avukat Ayla Yıldırım, Metiner hakkında Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılamak ve hakaret suçlarından şikayet etti. Adliye önünde basın açıklaması yapan Yıldırım, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Metiner’in konuşmacı olarak katıldığı bir programa kendisinin de dinleyici olarak gittiğini söyledi. Metiner’in konuşmasına başlar başlamaz cumhuriyetin bir Baas rejimi olduğunu ve miadının dolduğunu, cumhuriyet nedeniyle ülkede sonsuz acılar yaşandığını söylediğini belirtti. Bunun üzerine Metiner’e kendisinin Türkiye Cumhuriyeti’nin milletvekili olduğunu ve milletvekili maaşı aldığını ve milletvekili yeminini yaptığını hatırlattığını kaydetti. Bu tepkiden sonra kendisi ve beraberindeki arkadaşlarının salonu terk ettikleri sırada Metiner’in kendilerine yönelik ‘Cumhuriyet artıkları’ diye bağırdığını ve korumalara atılmalarını söylediğini kaydetti. Yıldırım, “Kaldı ki biz kendimiz çıktık oradan. Artık bitmiş bir şeyin ardında kalan parçalardır. Biz hiçbirimiz artık değiliz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti halen ayaktadır, ilelebet de ayak da olacaktır. Üstelik maaşını, ekmeğini oradan yiyen, milletvekili yemini etmiş milletin vekili bir insanın bunu söylemesi abesle iştigaldir.” dedi.

AK Parti milletvekillerinin sürekli olarak kendilerini Osmanlı’nın torunları olarak gösterdiklerini ifade eden Yıldırım, “Aslında Osmanlı’nın torunları biziz. Osmanlı’yı bitirenler kimledi? Yolsuzluk yapanlar, hırsızlık yapanlar, kapitülasyonlar. Şu an da özelleştirmeler adı altında modern kapitülasyonlar uygulanmaktadır. Yolsuzluklar, hırsızlıklar vardır. AKP hükümetinin milletvekilleri destekçileri aslında Osmanlı’yı bitirenlerin ta kendisidir.” diye konuştu.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal da Yıldırım ve beraberindekilere destek verdi. ‘Cumhuriyetin artıklarısınız’ demenin cumhuriyet rejimini aşağılama, yok etme, onunla mücadele etme anlamına geldiğini söyleyen Tanal, “Toplantıya katılan kadın arkadaşlarımıza hakaret etme, hatta küfür etme anlamına da gelir. Bir milletvekili aynı zamanda kamu görevlisidir. Kamu görevlisinin bunu ifade etmesi ağırlaştırıcı sebeptir.” şeklinde konuştu.

Tanal, “Milletvekillerinin, siyasi partilerin cumhuriyetin geçmişiyle, tarihiyle, onu kötülemek, onu lekelemek, onu aşağılamak ayrıca bir suç haline getirilmiş durumdadır. Bu anlamda bunu söyleyen kişi anayasamızın 81. maddesinde ettiği yemine de aykırı hareket ederek anayasal bir suç işlemiştir. Suç duyurusuna destek için buradayız.” dedi.