Muş merkeze bağlı Muratpaşa Mahallesi’nde terk edilen ve yıkılmak üzere olan evler madde bağımlılarının meskeni haline geldi. Özellikle akşam saatlerinde madde bağımlısı gençlerin etrafa korku saldığını belirten DBP Belediye Meclis üyeleri, yetkililerin derhal bu tür mekanları yıkması gerektiğini söyledi.

Muş’ta terk edilen ve yıkılma tehlikesi olan yapılar madde bağımlısı gençlerin mesleki haline geldi. Terk edilen evlerin madde bağımlılarının ticari ve kullanım alanları haline geldiğini ve mahalle sakinlerine korku saldığını belirten Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) Muş Belediye Meclisi üyeleri, madde bağımlısı gençlerin kullandığı evleri tek tek inceledi. Özellikle madde bağımlılığı kullanımı ve ticaretinin en fazla Muratpaşa Mahallesi'nde olduğunu belirten DBP Belediye Meclis Üyesi Fehmi Erdenci, şehir merkezinde buna benzer birçok yapının olduğunu söyledi.

Madde bağımlısı gençlere müdahale edildiğinde tehdit edildiklerini ifade eden Erdenci, şunları söyledi: "Ben Muratpaşa Mahallesi'nde oturuyorum. Bu mahallenin bir ferdiyim. Terk edilmiş evler tamamen madde bağımlılarının meskeni haline gelmiştir. Burada hem ticaretini yapıyorlar hem de burada kullanıyorlar. Gece içip yolda sarhoş bir şekilde dolaşırken eşlerimiz, çocuklarımız, bacılarımız ve kadınlarımız risk altındadır. Müdahale etmemiz halinde yanlarında tehlikeli maddeler taşımalarından dolayı tehdit ediyorlar. Çocuklarımızın gece nöbetlerini tutuyoruz eve gelmeleri için. Buna acilen devletin yetkili mercilerinin el atması lazım. Sadece Muratpaşa Mahallesi değil, buradaki mezarlığı da zaten yazın mesken olarak kullanıyorlar. Burada ticaret yapıp gençlere dağıtımını yapıyorlar. Şehir merkezinde buna benzer bir sürü yerler vardır. Yeşilyurt ve Zafer mahallelerinde de aynı öyle. Buna yetkililerin derhal müdahale etmesi lazım."

'YETKİLİLERİ DERHAL GÖREVE DAVET EDİYORUZ'

Madde bağımlısı gençlerin kullandığı evlerin yıktırılması ve ev sahiplerinin haklarının yasal güvence altına alınmasını istediklerini kaydeden DBP’li Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Sonduk, "Arkadaşımızın dediği yerlere gelip gördük, sadece burası ile alakalı değil, memleketimizin her tarafında bu sıkıntılar yaşanmaktadır. Şunu açık ve net bir şekilde söylemek gerekirse başta Sayın Valimizi, Belediye Başkanımızı, Emniyet Müdürümüzü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünü derhal göreve davet ediyoruz." çağrısında bulundu.

Masa başında destek alarak proje üretenlere tepki gösteren Sonduk, "Bırakın proje üretmeyi, gelin bu soruna köklü çözüm bulalım. Memleketimizin en ciddi sorunu budur, çocuklarımızı bu vebadan kurtaralım. Oturup masa başında şunu bunu yaptık demekle olmaz. Eğer yapıyorsanız da bunun semeresi gözükmüyor. Gelin bu yapılarla alakalı çözüm üretin, bu yapıları denetim altına alın yasal güvence altına alın. Sizden başka hiçbir şey istemiyoruz. Memleketimiz zaten derinden yaralanmıştır. Ama en azından çocuklarımızı bu vebadan kurtaralım, bu hepimizin sorumluluğudur. Başta Sayın Valimizin sorumluluğudur, lütfen rica ediyoruz bu soruna bir el atın." ifadelerini kullandı.

Madde bağımlılığının Muş’un en ciddi sorunlarından biri haline geldiğini vurgulayan Sonduk, şunları ekledi: "Memleketimizin en ciddi sorun ve sıkıntısı işsizliktir. Memleketin işsizlik sorunu TÜİK verilerine göre yüzde 16 civarındadır, çok ciddi bir orandır. Yani bu işsizliği giderme adına da olsa işsizlik sorununa çözüm bulmak adına da olsa bu tür insanlar işsizlik sorunundan dolayı bu tür eylemlere yöneliyorlar. Bu tür yerler tamamıyla kökten yıktırılması gerekiyor. Tespitler yapılarak bu yerler yasal güvence altına alınması ve kesinlikle yıktırılması gerekiyor. Memlekete yapılacak en büyük hizmetlerden bir tanesi de budur. Masa başındaki projeleri artık bırakın gelin çocuklarımızı hep beraber kurtaralım."