Mersin’in Tarsus ilçesi Çamalan köyünün Cin Deresi mevkiinde ormanlık alanda öldürüldükten sonra yakılan Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan (20) katledildiği yerde, dualar ve fidan dikilerek anıldı. Çamalan köyü adına konuşan Aysel Demir Kılavuz, "Bugün yüreğimizin parçalandığı ve dallarımızın kopartıldığı bir yerdeyiz. Daha önce de binlerce kadının vahşi katiller tarafından hunharca katledildiği gibi bu kez de Özgecan’ımız katledildi. Mevcut yasalar kadını değil, tam tersine katilleri ve tecavüzcüleri korumaktadır. Bu hukuksuzluğu önceki iktidarlar da değiştirmedi, mevcut iktidar da değiştirmeyecektir." dedi. Vatandaşlar, Cin Deresi adının Can deresi olarak değiştirilmesini talep etti.

Çamalan köyü muhtarlığı tarafından düzenlenen fidan dikme ve anma etkinliğine Mersin ve Tarsus’tan Cem Evi, Pir Sultan Abdal Derneği başkan ve yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Ali İlk ve Belediye Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, Çağ Üniversitesi'nden öğrenci arkadaşları ile Adana, Mersin ve Tarsus’tan kalabalık bir topluluk katıldı. Anma etkinliği Alevi dedelerinin duaları ve saygı duruşuyla başladı. Ellerinde Özgecan’ın fotoğrafları ve pankartlarla cinayetin zanlıları aleyhine sloganlar atan öfkeli kalabalık, zanlıların idam edilmesini istedi.

Etkinliğe katılanların ellerindeki gül ve karanfilleri Özgecan’ın yakılmış cesedinin bulunduğu yere bırakan katılımcılar, du ederek, ruhuna Fatiha gönderdi. Çamalan köyü muhtarı Ahmet Talipoğlu, yaptığı konuşmada zanlıların Çamalanlı olmadığını belirterek, "Burada Özgecan kızımızın katledildiği yer olduğu için toplandık. Bunu herkes bilmelidir ki, bu cinayeti işleyen canilerin köyümüzle hiçbir ilgisi yoktur. Bizler Özgecan’ımızı Çamalan köylüsü olarak bağrımıza bastık ve sahiplendik. Bu olayın burada olması hepimizi çok derinden üzmüştür. Acımız ikiye katlanmıştır. Umarım bu tür acılar hiçbir yerde bir daha yaşanmaz." dedi.

'MEVCUT YASALAR KADINI DEĞİL, TAM TERSİNE KATİLLERİ VE TECAVÜZCÜLERİ KORUYOR'

Çamalan köyü adına konuşan Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz’un eşi Aysel Demir Kılavuz ise şunları söyledi: "Bugün yüreğimizin parçalandığı ve dallarımızın kopartıldığı bir yerdeyiz. Daha önce de binlerce kadının vahşi katiller tarafından hunharca katledildiği gibi bu kez de Özgecan’ımız katledildi. Kadın cinayetleri aynı zamanda politiktir de. Modern zamanların ortasındaki kadının yerinin ne olduğuna baktığımızda Ortaçağ'dan farksız koşullarda olduğumuzu görmemek mümkün mü? Sorunun hukuksal boyutunun ise tam bir facia olduğunu vurgulamaya gerek yok. Mevcut yasalar kadını değil, tam tersine katilleri ve tecavüzcüleri korumaktadır. Bu hukuksuzluğu önceki iktidarlarda değiştirmedi, mevcut iktidarda değiştirmeyecektir. Evet kadınız, yani sevgiliyiz, eşiz, yarız, anneyiz, seveniz, sevileniz. Ayağımızın altına cennet verilirken, köle pazarlarında bedeni satılanız. Savaşlarda en değerli ganimetiz. Düşmana en büyük acıyı vermenin aracı olarak topluca ırzına geçileniz. Savaş vahşetinin en büyük açlıkla yutup yok ettiği cinsiz."

Aysel Demir Kılavuz, Çamalan köyünün ağırlıklı olarak Alevilerden oluştuğunu, insana, hayvana, doğaya, canlı ve cansız tüm varlıkların yaşam haklarını savunan bir düşünceye inananlar olarak Özgecan’ın yaşam hakkını alan katilleri kınayıp, lanetlediklerini söyledi. Konuşmaların ardından 30 adet servi fidanı dikilerek 'Özgecan ormanı' oluşturuldu.