Mevlana Üniversitesi’nin ikinci mezuniyet töreninde 606 öğrenci kep fırlattı. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelip Mevlana Üniversitesi’nde eğitimini tamamlayan öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı.

Mevlana Üniversitesi bünyesinde Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu ve Meslek yüksekokulundan bu yıl 606 öğrenci mezun oldu. Sabah ve öğleden sonra yapılan törenlerde konuşan Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz şunları söyledi: "Önümüzdeki dönem yeni hastanemiz devreye girecek ve tıp konusunda daha iyi hizmetlere imza atacağız. Öğrencilerimizin her alanda faydalı ve yeni bilgi üretme konusunda daha çok aktif olmasını sağlamak için Teknoloji Transfer Merkezini kurduk. Bu merkez hem öğrencilerimize hem mezunlarımıza hem de Mevlana Üniversitesi mensuplarına yardımcı olacaktır. Kültürel aktivitelerde ve sosyal sorumluluk projelerinde siz değerli mezunlarımızın tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Üniversiteler mezunları ile ne kadar çok irtibatta iseler o kadar başarılı olacaklarını düşünüyoruz."

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sunuculuğunu İlker Gültekin’in yaptığı mezuniyet töreninde, fakülte ve bölümünde ilk üçe girenlere ve üniversite birincisine hediyeler verildi. Üniversiteyi birinci olarak tamamlayan Tuba Köroğlu, aldığı eğitim ve öğretimin ömür boyu kendisine fayda sağlayacağını dile getirdi. Üniversite yıllarının kendisini yenilediğini ve geliştirdiğini dile getiren Köroğlu arkadaşlarından ayrılacağı için buruk bir üzüntü yaşadığını ifade etti. Programda dereceye girenler, akademisyenler ve tüm bölüm öğrencileri hatıra fotoğrafı çektirirken öğrenci ailelerinin de katılımı yoğun oldu.