Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Batman'dan gelen mevsimlik tarım işçilerini taşıyan otobüsün karşı yönden gelen TIR ile çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı. Yaralıların durumu ağır olan 2'sinin ameliyata alındığı, diğerlerinin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gazipaşa- Anamur karayolunun 23. kilometresinde sabah saatlerinde meydana gelen kazada; Batmanlı mevsimlik işçileri taşıyan Veysel Çelik idaresindeki 06 PZ 9556 plakalı otobüs, Zeytinada köyü yakınlarında kaygan yolda kontrolden çıkarak, karşı yönden gelen ve sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 07 BLA 01 plakalı TIR ile çarpıştı.

Kazanın bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve ilk yardım ekibi sevk edildi. Kazada aralarında otobüs sürücüsü Veysel Çelik ile otobüsteki 2 işçi olay yerinde hayatını kaybetti, TIR sürücüsünün de aralarında bulunduğu 50 kişi ise yaralandı. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, otobüs sürücüsü ve 2 işçinin cesedini sıkıştıkları yerden çıkardı. Yaralanan tarım işçilerinden 12'si Alanya Devlet Hastanesi'ne, TIR sürücüsünün de aralarında olduğu 38 işçi ise Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan Keziban Alkan, Gaziapaşa Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza nedeniyle Gazipaşa-Anamur karayolu 2 saat süreliğine trafiğe kapatıldı.

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin otobüs sürücüsü Veysel Çelik ile Kubilay Han Altınışık, Keziban Alkan ve Mahmut Denktaş oldukları öğrenildi. Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 2'sinin ameliyata alındığı 36 işçinin ise müşahede altında tutulduğu bildirildi.

Kazanın ardından olay yerinde güvenlik önlemleri alırken, bölgeye gelen çekicilerin otobüs ve TIR’ı kaldırmasıyla yol tekrar trafiğe açıldı.

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.