Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar twitter'da paylaştığı mesajda ilginç ifadeler kullandı. Şamil Tayyar, Taraf Gazetesi'nin bugün sürmanşetinde yer alan “Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı” başlıklı habere ilişkin görüşünü twitter'da paylaştı. Tayyar mesajında, “Doğru Cemaati bitirme kararı 2004'de alındı; sonra emniyet cemaate bağlandı, dersane ve okul sayısı patladı, Ak Partiye kapatma davası açıldı. Fitneye destek verenleri görünce sorunun fitneciyle sınırlı olmadığı anlaşılıyor” dedi.
 
AKDOĞAN: YOK HÜKMÜNDE SAYILDI Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise konuyla ilgili olarak yine twitter hesabından yaptığı açıklamada söz konusu MGK kararının hükümet tarafından yok hükmünde sayıldığını ifade etti. Akdoğan açıklamasında, “2004'teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiç bir bakanlar kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır” dedi. 

MGK BELGESİNDE NE VAR Taraf'ın Mehmet Baransu imzalı haberinde 25 Ağustos 2004 günü yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında “Türkiye'de Nurculuk faaliyetleri ve Fethullah Gülen konusunun” gündeme geldiği bilgisi yer almıştı. Ayrıca Taraf'ta bugün yayınlanan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül imzalı MGK belgesinde ise ”˜Fethullah Gülen hareketinin yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerine karşı bir eylem planı hazırlanmasının uygun görüldüğü' ifadeleri bulunuyordu.

 BARANSU: DAHA EVDEKİ BAVULU AÇMADIM Haberi hazırlayan Mehmet Baransu ise twitter'dan yaptığı açıklama ilginç ifadeler kullandı. Baransu takipçileriyle paylaştığı tweetinde, "Daha evdeki bavulu açmadım. Bu klasörde olan belgeydi" dedi.