Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, il teşkilatı olarak 1 Kasım seçimi için müzik sistemli ve gürültülü seçim propagandası yapmayacaklarını söyledi. Bu kararın alınma gerekçesi ise 7 Haziran seçimleri sonrası terör saldırılarında şehit olanlara ve ailelerine saygı göstermek, okula başlayan çocukları rahatsız etmemek olarak açıklandı.

MHP Antalya İl Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunana Kaya, “Biz, MHP Antalya teşkilatları olarak, müzik sistemli, gürültülü seçim kampanyası yapmama kararı aldık. Buradan tüm siyasi partilere çağrıda bulunuyoruz. Bu şehitler hepimizin şehitleri, emanetleri hepimizin emaneti. Evlatlar hepimizin evladı. Gelin hep birlikte bu sürecin maneviyatına uygun bir seçim süreci geçirelim.” dedi. Kaya, diğer siyasi partilerin çağrılarına kulak vermesini umduğunu kaydetti.

Ülkenin kısa süre önce genel seçim yaptığına değinen Kaya, 1 Kasım’da yeniden seçim yapılacak olmasının tek sorumlusu olduğunu dile getirdi. “O da milletin verdiği yetkiyi gasp ederek, bu ülkede koalisyon hükümeti kurulmasını istemeyen Recep Tayyip Erdoğan ve onun güdümünden çıkamayan AKP yöneticileridir.” diye konuştu.

Milletin 1 Kasım’da gerekli dersi vereceğine işaret eden Kaya, “13 yıldır iktidar olan AKP, bu süreçte açılım ve çözüm sevdası ile askeri kışlaya, polisi lojmana çekerek, PKK’nın daha da güçlenmesine ve mühimmat depolamasına göz yummuştur. Bunu bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 Eylül tarihinde bir televizyon programında canlı yayında dile getirmiştir.” şeklinde konuştu. 7 Haziran sonrası terör hortladığına değinen Kaya, güvenlik güçlerinin durum karşısında eli kolu bağlı kaldığını dile getirdi. Kaya, “Bu süreçte iktidardaki zihniyet, açılımları zarar görmesin diye, istenen 289 operasyon izni için, sadece 8 defa onay vererek, PKK’ya ne kadar göz yumduğunu, yardım ve yataklık ettiğini net bir şekilde ortaya koymuştur.” ifadelerini kullandı.