CHP Antalya 4. sıra milletvekili adayı Mustafa Akaydın, Cumhuriyet tarihi süresince hukukun ayaklar altına alındığı böylesi bir dönemin olmadığını söyledi.
Ülkede hukukun üstünlüğü ve demokrasinin kalmadığını belirten Akaydın, Türkiye'de hukukun bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze bağlı şekillendiğini, siyasi iktidarın yürütme eliyle kendi hukuk sistemini oluşturduğunu kaydetti.

Mustafa Akaydın, Manavgat ve Serik ilçelerinde seçim çalışması yaptı. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Samanyolu Yayın Grubu ve 62 polisle ilgili verdiği tahliye kararın savcı tarafından uygulanmamasının kelimenin tam anlamıyla bir hukuk skandalı olduğunu vurgulayan Akaydın, savcının iddia makamı olduğunu, mahkeme kararlarını sorgulama gibi bir görevinin olamayacağını ifade etti.

Siyasi iktidarın, hukuksuz ve antidemokratik uygulamayla ülkede hukuku ayaklar altına aldığını belirten Akaydın, "Bu iktidar, hukuksuz uygulamalarla hukuku ayaklar altına aldı. En son olayla hukukun cılkını çıkardılar. Ülkemizin hukuk açısından geldiği nokta ortada. Ülkede hukuk mukuk bırakmadılar. Hukuk herkese lazım. Hukukun yerle bir edildiği ve ayaklar altına alındığı böylesi bir iktidar dönemi olmadı. Herşey ortada. Daha ne söylenebilir bilemiyorum." diye konuştu.