Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı, Adana’dan müracaat eden ve başvuruları kabul edilen 73 milletvekili aday adayı için tanıtım toplantısı düzenledi.

Seyhan Oteli’ndeki toplantı, şehitler için Kur’an tilavetiyle başladı. Adana Milletvekili TBMM İdare Amiri Seyfettin Yılmaz, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hikmet Nazlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra il ve ilçe yöneticileri, kadın kolları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile partililerin katıldığı toplantıda 70’e yakın aday adayı sahneye alınarak takdim edildi.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, açılış konuşmasına şehitleri anarak başladı, bütün şehitlere rahmet, yaralı askerlere ve polislere acil şifalar diledi. Can almaya devam eden bölücü terör yüzünden ülke ve milletin çok zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan Baş, “Halkımız ekonomik manada da çok ciddi bir buhran içinde. Manevi dünyamızda oluşturulan boşlukla birleşen yokluk, cinnet ve intiharlara neden oluyor. Öte yandan bir avuç mutlu azınlık, servetine servet katıyor. 78 milyon ‘artık yeter!’ diyor.” ifadesini kullandı.

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Baş, 73 aday adayının içinden 14 kişinin aday gösterileceğini belirterek “Ama diğer 59 arkadaşımız da eminim ki bu yarışta bizi yalnız bırakmayacaktır. Sadece 59 kişi mi; hayır! İl, ilçe teşkilatlarımız, ocaklarımız, kadın kollarımız, mahalle temsilcilerimiz. Kısaca hepimiz; bütün gönüldaşlarımız sahalarda olacağız. Zaman bir olma, diri olma zamanı.” dedi.

Konuşmaların ardından alfabetik sıraya göre sahneye davet edilen aday adayları toplu fotoğraf verdiler.