Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Amasya’dan birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Mehmet Sarı, “Elimizdeki veriler bizim milletvekilliğimizi tescilliyor. Ama birilerin kendilerine göre yaptıkları bir hesapla milletvekilliğimiz elimizden gasp edilmek isteniyor.” dedi.

Mehmet Sarı, MHP Amasya İl Başkanı Kadir Kutay Samsun ile beraber seçim sonuçlarına ilişkin basın açıklaması yaptı. Samsun, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonuçlarına itiraz ettiklerini belirterek, yurt dışından gelen oyların orantısız dağıtılmasını, geçersiz oyların tekrar incelenmesini ve bazı şaibeli durumların incelenmesini talep ettiklerini vurguladı.

Yurt dışından gelen oyların orantısız şekilde dağıtıldığını iddia eden Samsun, MHP’nin 48 bin 17 oyuna karşılık 447 oy, HDP’nin 2 bin 465 oyuna karşılık 982 oy ve AKP’nin 95 bin 876 oyuna karşılık 2 bin 400 oy verilmesinin anlaşılır bir durum olmadığını ifade etti. Samsun, şunları kaydetti: “Bizler AKP’nin yarısı kadar oy aldık, bu durum baz alınarak yurt dışından gelen oylar dağıtılacaksa bizim almamız gerek oy sayısı bin 200’dür. HDP’nin oranında göre dağılım yapılacaksa bizlerin alması gereken oy miktarı 25 bin civarında oy gelmesi lazım. Bizler burada bulunan orantısızlık ve düzensizlikle ilgili itirazımız vardır. Bunun yanı sıra Amasya’da kullanılan oyların 4 bin 422 tanesi geçersizdir. Bu seçimde açıklanan geçersiz oy sayısı geçtiğimiz 2 seçimde açıklanan geçersiz oy sayısına eşittir. Bizim bu geçersiz oylara da itirazımız vardır. Bu konularla ilgili avukat arkadaşlarımız çalışma başlattı. Bizler de itirazlarımızı yaptık. Sonuçlarını bekliyoruz. Allah nasip ederse bizler hakkımızı aldık. Amasya halkının iradesini kimseye teslim etmeyeceğiz.”

Seçim günü Amasya İl Seçim Kurulu’na teslim edilmek üzere getirilen bazı oy torbalarının polis eşliğinde teslim edilmediği ve bazı torbaların ise mühür işleminin Amasya Adliyesi içerisinde yapıldığı iddialarına cevap veren Kutay, iddia edilen konularla ilgili kendilerinde görüntü kayıtları olduğunu söyledi. Kutay, “Kendi başına birisinin oturup ta yerde mühürlediği çuvalın görüntüsü de bizim elimizde mevcuttur. Avukatlarımız bu konularla ilgili de suç duyurusunda bulunuyorlar.” dedi.

AMASYA İL SEÇİM KURULU YENİ SİSTEMİ BİLMİYOR

MHP’nin Amasya’dan birinci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Mehmet Sarı ise normal şartlarda Yüksek Seçim Kurulu’nun kendilerine mazbatayı vermesi gerektiğini ifade etti.

Bu sene farklı bir sistemin uygulandığını söyleyen Sarı, şöyle konuştu: “Bu oyların dağılım noktasından ve hesaplama noktasından Seçim Kurulu’nun bilgilerinin olmadığını düşünüyorduk. Kendileri de bu konuda henüz bilgilendirme yapılmadığını, geldikten sonra neticeyi ondan sonra verebileceklerini söylediler. Elimizdeki veriler bizim milletvekilliğimizi tescilliyor. Ama birilerin kendilerine göre yaptıkları bir hesapla milletvekilliğimiz elimizden gasp edilmek isteniyor. Çıkarılan yasadan ne seçime girecek milletvekili adaylarının haberi var, nede siyasilerin çoğunluğunun bu konudan haberi yoktur.”

24 Mart 2015 tarihinde çıkarılan genelge ile önlerinin kesilmek istendiğini dile getiren Sarı, şunları kaydetti: “Bu genelge yurt dışından gelen oyların illere bir şekilde taksim edilmesiyle ilgilidir. Orantısız yapılan oy dağılımı ile Amasya halkının iradesine dışarının baskı konmuş oluyor. Amasya halkını tanımayan, bilmeyen, tanımlayamayacak birilerinin oyları Amasya’nın üzerine tahakküm etmiş oluyor. Yani bu sistemde 2 şansınız var. Oyların ağırlığı ya AKP’ye gidecek ya da HDP’ye gidecek. Baktığımız da başka yere gitmiyor. Amasya İl Seçim Kurulu’nun bize verdiği resmi evraka göre bizim milletvekilliğimiz tescillidir. Lakin sistemin getirmiş olduğu, her zaman da bu tür konularda marifetlerinin olduğunu düşündüğümüz bir grup, çete, üye, adına ne derseniz deyin aynen son numarasını oynamak istiyor. Fakat biz Milliyetçi Hareket Partililer bu konuda hukukun gittiği yere kadar gideceğiz.”