Milliyetçi Hareket Partisi Adana milletvekili adayı Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı ve Ayla Gül Emrahoğlu, Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü toplantısına katılarak partilerinin kadına bakış açısı hakkında bilgi verdi.

BPW Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini aktardı. Nüfusun kadın çoğunluğunun yanı sıra geçmişe göre daha bilinçli, daha eğitimli, daha güçlü olan iş ve meslek sahibi biz kadınların ülkenin kötü gidişine ‘dur’ diyeceğini ifade eden Katlav, “Ülke menfaatinin kişisel menfaatlerden daha önce geldiğini her platformda ifade ettim. Mustafa Kemal Atatürk’ün biz kadınlara sağladığı hak ve özgür yaşam ile iş hayatında yerimizi aldık. İş ve meslek sahibi kadının kent ve ülke ekonomisine olan katkısı giderek artmaktadır. Bizlerde bu süreçte hayatın her alanında hatta siyasette bile, biz kadınlar lokomotif güç olarak yerimizi alıyoruz. Bildiğiniz gibi her toplantımızda konularında uzman konuşmacılar alıyoruz.” dedi.
MHP Adana İl Başkan Yardımcısı Murat Uçtu ile yönetim kurulu üyeleri Hasan Öztuğ ve Hatice Nazlı Yakıcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda ülke için çaba harcamak adına aday olduğunu ifade eden Ayla Gül Emrahoğlu, kadınların ihtiyacı olan desteği sağlamayı amaç edindiğini söyledi.
Kadının olmadığı yerde toplumsal yapının bozulacağını aktaran Prof. Dr. Abdulkadir Yuvalı, “Kadının olmadığı yerde aile yoktur. Ailenin olmadığı yerde toplum hayatından söz edilemez. Bir insanın iki ayağı vardır. Toplumunda iki güç kaynağı vardır. Siz kadını eğitimsiz bırakarak, kadını toplumsal manada üretkenlikten çıkararak, kadını eğitimden, ekonomiden, düşünceden ve bilimden uzak tutarsanız tek ayak üzerinde yürüyen bir insan olursunuz. İnsanı merkeze koyan, insan haysiyet ve şerefini esas alan, kadın ve erkeği bir arada bir bütün olarak gören bir anlayış içerisindeyiz.” diye konuştu.