Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Afyonkarahisar’da yapacağı mitinge saatler kala pankart krizi yaşanıyor. Davutoğlu’nun Kütahya mitinginde 'Menderes asılırken MHP neredeydi?' sözüne atıfta bulunan MHP Afyonkarahisar İl Teşkilatı, Parti binasına 'Ey Davutoğlu Yunanlılar Afyonkarahisar’ı işgal ederken sen neredeydin?' yazılı bir pankart astı.

Pankartın asılmasının ardından Valilik ve Emniyet harekete geçti. Vali Hakan Yusuf Güner ve Emniyet Müdürü İbrahim Özel, MHP İl Başkanı Raşit Demirel’i telefonla arayarak pankartın indirilmesini rica ederek, pankartın istenmeyen olaylara sebebiyet vermemesi için miting sonrasında asılması istendi. Raşit Demirel, kendisini telefonla arayan İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel’e, şu cevabı verdi: “Sadece bir mizah, hakaret yok. Başbakan hepimizin Başbakanı'dır saygı duyarız kendisine. Afyon'da da misafir etmekten memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ama şunu samimiyetimle söylüyorum. Burada en ufak bir hakaret kesinlikle söz konusu değildir. Bu bir mizahtır. Kendileri Sayın Başbakan'ımız Kütahya’da konuşmasında aynen şunu söyledi: 'Menderes asıldığında MHP neredeydi? O sırda MHP diye bir parti yoktu. Başbakan'ımız da sadece o sırada 2 yaşındaydı. 'İki yaşındaki şeyleri hatırlayabilecek kadar zeki olan Başbakan'ımız herhalde Afyon’un işgalini de doğmadığı zamanlarda da bazı şeyleri hatırlar' diye bir mizah yaptık. Burada herhangi bir kimseyi incitecek, hakaret edecek herhangi bir şey yok. Bu bir mizahtır.”

EMNİYET MÜDÜRÜ ISRARCI OLDU

Emniyet Müdürü Özel’in ısrarı üzerine konuşmasını sürdüren Demirel, “Biz, Emniyet'i çok seviyoruz, başımızın tacıdır. Parti olarak da seviyoruz. Fert olarak da seviyoruz. Sizi incitebilecek, sizi yorabilecek herhangi bir şeyden imtina edinirim. Burada bir mizah var. Bunun hoşgörüyle karşılanmasını istiyorum. Burada sadece bir ince mizah var. Başbakan'ımızı gördüğümüz zaman ceketimizi düğmeleriz ve kendisini karşılarız.” ifadelerini kullandı.

ESPRİ YAPALIM GÜLMEYEN SURATLARI GÜLDÜRELİM

Gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Demirel, şunları kaydetti: “Adnan Menderes asıldığında MHP diye bir parti yoktu o zaman. Bunu mizaha çevirmeye çalıştık. 'Bir espri yapalım gülmeyen suratları güldürelim' dedik. Böyle bir şey düşündük. 'Afyon işgal edildiğinde neredeydin?' dedik. Tabiki o sıralar bizler ve Sayın Başbakan da doğmamıştı. İnsanlarımızın 13 yıldır yüzleri gülmüyor. Böyle bir mizah yapalım dedik. Hepsi bu. Pankartın indirilmesi konusunda rica edenler oldu. Ama biz indirmeyi düşünmüyoruz. Bu konuda Vali ve Emniyet Müdürü nezaketen aradılar, ricada bulundular. Benden Başbakan geldiğinde harhangi bir gerginliğe meydan verecek şeylerden kaçınmamızı istediler. Ancak, bizim burada hakaretimiz söz konusu değildir. Rica ettiler, Başbakan'ımız gittikten sonra asın dediler. Amacımızı kamuoyunun dikkatini çekmekti. Bir de insanları güldürmekti."