Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Başkanlığı, Emirgan Korusu'na komşu 158 dönümlük yeşil arazinin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş tarafından ihale edilmesini protesto etti. Ellerinden ‘Biz doğadaki fidanı sevdik. Siz, Hakan Fidan’ı’, ‘Yeşil alanlar ranta kurban edilemez’ yazılı pankartları ve dövizler taşıdı.

Ataşehir’de Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı Genel Müdürlük binası önünde toplanan bir grup MHP üyesi Emirgan Korusu'na komşu 158 dönümlük yeşil arazinin Emlak GYO tarafından ihale edilmesini protesto etti. Ellerinden ‘Biz doğadaki Fidan’ı sevdik. Siz, Hakan Fidan’ı’, Yeşil alanlar ranta kurban edilemez’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş okudu. Karataş AKP’nin Türkiye’yi soyup soğana çevirdiğini söyledi. Karataş İstinye Bayırı’nı İstanbul’da yaşayan insanların son oksijen alanı olarak gördüklerini belirten Karataş, “Bugün bizim Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı Genel Müdürlük binası önünde toplanmamızın amacı 1 ay önce Emirgan Korusu'nun arka bahçesi olarak bildiğimiz İstinye bayırındaki arazinin imara açıklamasıyla ilgilidir. İstinye bayırındaki arazi İstanbul’ un incisi, boğazın son incisi olarak görmekteyiz. İstanbul’da yaşayan insanların son oksijen alanı olarak görmekteyiz. 1923’ten 2002 yıllına kadar yabancılara 11 bin dönüm arazi satılmış. 2002 ve 2015 yılları arasında ise 90 milyon metre kare arazi yabancılara peşkeş çekilmiştir.” diye konuştu.

AKP’nin yeşili sadece dolar üzerinde gördüğünü ifade eden Karataş, “Bugün Türkiye'mizde 2013 yılında 12 bin, 2014 yılında da 19 bin tane de konut satmıştır. Ülkemizde 1920’lerde İstanbul’u işgal edenlerin terk ettiği dönemde silahlarıyla terk edenlerin ülkemize sermayeleriyle döndüklerini görmekteyiz. İstanbul yaşanırlıktan çıkmıştır. İstanbul’da refüjler arsındaki yeşillenmeyi, ağaçlanmayı çiçeklenmeyi orman kıyımıyla eş görüyorlar. Biz yeşile karşı olduklarını, yeşili sadece dolarda gördüklerini, çevre düzenlemesinde yeşili görmediklerini ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bankların Türkiye'den çekileceğiz demesiyle 1 milyar dolar zarar ettiğini aktaran Karataş konuşmasına şöyle devam etti: “Fidan’ı da biz doğanın güzelliği olarak görürken bunlar Hakan Fidan’ın fidanı olarak görmekteler. Bugün bu ihalenin gerçekleşmemesi için hükümeti uyarıyoruz. Yabancı sermayelerin artık ülkemizde elini çekmesini istiyoruz. Bugün bankalar yabancıların eline verilmiştir. Ülke ekonomisini istedikleri yöne sürüklemektedirler. Bankların Türkiye'den çekileceğiz demesiyle 1 milyar dolar zarar ettik. HSBC’nin çekileceğiz demesiyle dolar yükseliyor. Ekonomik krize girmektedir.” dedi.

Haksız yere 4 bin imar çıkardıklarını belirten Karataş, “Biz İstanbul’un avukatıyız. Bu ülkede adaletsizliklerin ve haksızların kalkmasını istiyoruz. Çıkardıkları imarlar İstanbul’un candamarları ve oksijenleri. Bunlardan biri Kartal Cevizli’deki Tekel arazisidir. Bir tanesi Unkapanı’ndaki Tekel binasıdır. Bir diğeri Zorlu Center’ın yapıldığı Zincirlikuyu'da. Bir diğeri ise Kavacık’da 3. Köprünün ayağının yapıldığı arazidir. Bunlar boş buldukları araziler insanların yararlanacağı park, bahçe yapacaklarına ranta döndürmektedirler. Artık yeter. Bu kadar Türkiye’yi soydular soğana çevirdiler. 17-15 Aralık’ta yaptıkları yolsuzluk ortadadır. İmar yolsuzluklarıyla da her şey ortaya çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.