MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, "Vesayet altındaki AKP yöneticilerinin, ülkenin ağır şartlarını omuzlamak yerine bir insanın hırsını kabullenerek Türkiye'nin önünü tıkadığını" söyledi.

Başkan Kuyulu, "Hükumeti kurmakla görevlendirilen Davutoğlu, 45 günlük yasal sürecin 32 gününü sadece bir parti ile görüşürek tüketmiştir. Bu 32 gün içerisinde toplam görüşme süresi 35 saattir. AKP'nin görüşmelerin tamamında önceliği koalisyon kurmak değil 'gayret gösteriyormuş' gibi davranmak olmuştur. Kendisi dışındaki partilerle koalisyon teklif etmek yerine, oluşan milli iradeyi yok sayarak seçimleri yineleme şartı ile kuracağı azınlık hükumeti için onay istemiştir." dedi.

PKK saldırılarında bugüne kadar 50 vatan evladının şehit olduğunu anlatan Kuyulu şöyle devam etti: "13 yıldır iktidar sorumluluğunu taşıyan AKP ve doğal liderleri, milletin vicdanı kanarken, analarımız ağlarken, tepede iktidar oyunu oynamışlardır. Hırsızlık ve yolsuzlukların soruşturulması AKP tarafından niçin kabul görmez? '17-25 Aralık'ın paralel komplosu' olduğunu söylediklerine göre hırsızlık soruşturmalarını niçin kabul etmiyorlar? 'Cumhurun başıyım' demesine rağmen sadece kendisine oy verenlerin Cumhurbaşkanı gibi davranan, 'fiili gücüm var' diyerek her şeye müdahil olan Cumhurbaşkanının, göreve başlarken yapmış olduğu Anayasa'ya bağlılık yeminine sadakat göstermemektedir."

7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan meclis aritmetiğine dayalı bir koalisyon kurulmasının 'fiili güç' sahibinin vesayeti nedeniyle mümkün olmadığını aktaran Kuyulu, "AKP 7 Haziran'da oluşan milli iradeyi kabullenememiş, yok saymıştır. 'Sivil darbecilerin' milli iradeyi yok sayan tavırları açık seçik ortaya çıkmıştır. AKP ve 'fiili güç' iktidarı paylaşmadan, seçimi yinelemek için; ülkedeki ekonomik sallantılara, vatan toprağına akan kanlara rağmen 'illa azınlık hükumeti' dayatmasından geri adım atmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi hiç bir şahsın ya da kurumun kendisini, milletin ve devletin üzerinde görmesini kabul etmez." açıklamasında bulundu.