Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, koalisyon görüşmelerinin bir uzlaşı arayışından çok oyalama süreci olduğu yönünde algı oluştuğunu belirtti.

Mehmet Erdem, yaptığı açıklamada, 7 Haziran’da seçimler yapıldıktan bir ay sonra hükümet kurma görevinin verildiğini anımsattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile masaya oturduğunu anlatan Erdem, şöyle devam etti: “36 saatlik bir zaman içerisinde bu görüşmeler yapıldı. Sonuçta da vatandaşın beklediği gibi bir sonuç çıkmadı. Türkiye hayal kırıklığına uğradı. Yaklaşık bir aydan fazladır görüşüyorlar. Yaklaşık 5- 6 defa bir araya geldiler, bir araya geldiklerinde de 5-6 saatlik görüşmeler yapıldı. Son açıklamalara bakıyoruz ki demek ki bu görüşmelerde çay kahve içilmiş, ciddi meseleler ortaya atılmamış. Her iki tarafın da koalisyon kurma niyetlerinin olmadığı, sadece tabanlarını tatmin etmek için bir araya geldikleri ortaya çıktı.”

Görüşmeler bitmeden koalisyon hükümeti, seçim hükümeti, azınlık hükümeti gibi ifadelerin kullanılmasının yanlış olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Erdem, “Henüz iki parti masadan kalkmadan, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, defalarca fikir beyan etti. Koalisyon hükümeti, seçim hükümeti, azınlık hükümeti gibi ifadeler kullandı. Görüşmeler bitmeden böyle ifadelerin kullanılması bu toplantıların göstermelik bir toplantı olduğunu gösterdi. Şimdi süreçte kısaldı, 10 günlük bir zaman kaldı. Başbakan Davutoğlu, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bir araya gelecek. Milliyetçi Hareket Partisi’nin öteden beri öne sürmüş olduğu ilkeleri var. Eğer karşı taraf bu ilkelere mutabık kalırsa olabilir, bizim ilkelerimiz de değişiklik olmaz. Ülkemizin şu anki konumu ve durumu ortada, her gün bir şehit haberi geliyor, her gün birkaç şehirde olaylar çıkıyor. Çözüm süreci ile PKK terör örgütü, 13 yılda zaman kazandı. Gerek silah yönünden gerekse elaman bakımından güçlendi. Ülkemizi kan gölüne çevirmek isteyen terör gruplarına meydan vermemek için mutlaka bir koalisyon kurulması gerekir” diye konuştu.

“BU GÜCÜ NEREDEN ALIYORLAR?”

Başkan Erdem, “6 milyon oy aldık diye sevinenler, sırtlarını oyunu aldığı seçmene değil dağdaki terör örgütlerine yasladılar. Bunu da hiç utanmadan söylediler. Almış oldukları 6 milyon oyu, 6 milyon seçmeni bir tarafa bıraktılar. Sırtlarını terör örgütüne dayadıklarını kendi eş başkanlar kamera önünde zikretti. Bu gücü nereden alıyorlar? 13 yıllık çözüm sürecinden ve AKP’den alıyorlar” şeklinde konuştu.