MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, AK Parti iktidarının, çaldıklarını ortaya çıkaranların üzerine gittiğini belirterek, “Yolsuzluğu ortaya çıkaran polisler ile Bank Asya’ya yapılan çökme operasyonunu bu şekilde değerlendirmek gerekir.” dedi.

Mehmet Ali Kaya, yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının muhalefette bulunan her kişi ve kesime yönelik baskı politikası uyguladığını ifade etti. Bu çerçevede, yolsuzlukları ortaya çıkaran polislerin operasyon düzenlenerek gözaltına alındığına işaret eden Kaya, bunların algı oluşturmak amaçlı uygulamalar olduğuna dikkat çekti. Kaya, şöyle devam etti:

“Amaçları tamamen, kendilerinin açığını kim ortaya çıkarıyorsa, kim muhalefet oluyorsa, suçlarını kim gün yüzüne çıkartıyorsa, çaldıklarını, çırptıklarını kim deşifre ediyorsa, AKP hükümeti de bunların üzerine kararlılıkla susturmak için gidiyor. Ve bunu artık vatandaşa yutturamayacaklar. Vatandaş anlamıştır. Uyanmıştır. 7 Haziran’da bunlara öyle bir tokat atacaklar ki akılları başlarına gelemeyecek. Genel Başkanımız Sayın Bahçeli’nin deyimiyle bunların tamamı Yüce Divan'da yargılanacaktır.”